Cu ocazia Zilei naţionale a etniei tătare din România, primarul Mangaliei s-a întâlnit joi cu un grup de copii ai UDTTMR-Filiala Mangalia, care au recitat mai multe poezii în limba tătară. 

Pregătiţi de profesorii de limba turcă şi tătară, Feihan Abdulgani şi Sercin Vuap, copiii au realizat din origami steagul etniei lor şi steagul României, care, ulterior au fost dăruite edilului. Cu acest prilej, Cristian Radu le-a urat tuturor etnicilor tătari din judeţ, un călduros “La mulţi ani”!. Totodată, copiii au primit din partea edilului pachete cu dulciuri.

3 COMENTARII

 1. LA MULTI ANI tuturor celor care reprezinta cu succes aceasta etnie, copiilor care nu lasa sa se piarda sau sa se dilueze cultura, traditiile si obiceiurile tatarilor din tara noastra; profesorilor lor deopotriva precum si familiilor pt. ca, uneori, sunt mai romani decat romanii! Felicitari!

 2. Le spun si eu: La multi ani ! tatarilor din Mangalia, ca dealtfel, tuturor etniilor din Romania la ceas aniversar, cu conditia ca traind in Romania, sa respecte constitutia, legile romanesti, insemnele nationale si Limba Romana. Sunt de acord sa-si pastreze traditiile si limba proprie, e dreptul lor si e f. frumos, dar daca au cetatanie Romana, sa cunoasca si limba Romana pentru a o putea folosi in relatiile si institutiile publice, nu cum procedeaza unii unguri, carora ar trebui sa li se retraga cetatania Romana, pentru ca nu o merita, chiar daca s-au nascut in Romania.
  Astea fiind spuse, nu pot sa nu ma intreb totusi:
  -Nu e cam mult spus: “Ziua NATIONALA a etniei…” ?!
  Tatarii din “Tataria” (daca exista tara 🙂 🙂 ), se pot mandri cu o zi NATIONALA. Cei din Romania sau alta tara, pot avea o zi a etniei tatare din Romania, din Europa, sau de pretutindeni. Sa nu ne jucam cu vorbele… Asa s-au “jucat” guvernantii nostri cand le-au permis tiganilor prin lege, sa-si zica “rromi”, ajungand bataia de joc a Europei, zicandu-ne si Romanilor tot tigani.

 3. Cred ca nu este cazul sa ne facem astfel de probleme cu etnia turco-tatara, sincer….Si, pt. a relaxa putin atmosfera:

  În urmă cu câteva zile, consilierii maghiari de la primăria Târgu-Mureş au propus să amplaseze statuia unei personalităţi de-a lor undeva în oraş.
  Consilierii români au fost de acord, cu două condiţii:
  1.să amplaseze şi românii o statuie a unei personalităţi autohtone
  2. cele două personalităţi reprezentative fiecărei etnii să aparţină aceleiaşi perioade istorice.
  Consilierii maghiari au fost total de acord.
  Consilierii români au spus, ca urmare, că vor sa amplaseze o statuie de-a lui Decebal.
  …….Şedinţa s-a suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.