In dreptul statiuni Neptun, la 170 de Km de tarm si 930 metri adancime, s-a descoperit un zacamant de gaz de 3 ori mai mare decat consumul anual al Romaniei, de catre ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, afiliata ExxonMobil Corporation, si OMV Petrom SA, subsidiara a grupului OMV. A fost adus un vas special, o pltforma de foraj marin, numit  Deepwater Champion care va continua sa foreze pana la 3000 de metri. Ramane de vazut daca primarul Tusac, inca in functie, isi va scrie numele si pe aceasta descoperire cu un banner mare : Model By Tusac si daca va gandi un plan de racordare direct in mare, cum ne mintea in iarna trecuta ca vom fi racordati in 2 saptamani la gaze din Bulgaria, contractul dorind a fi semnat mult dupa luna martie.

4 COMENTARII

  1. daca am fii fost si beneficiarii gazului,ar fii o veste axtraordinara,dar la cat vom plati,in viitor, mc de gaz,parca ma lasa rece stirea !!bineanteles ca,beneficiarii,se bucura,nu si cei care ar trebui .pacat !

  2. daca e la 170km de mal, ar fi ok sa-l extraga…dar la Vama-Veche/Costinesti (cele mai apropriate zone de mangalia) vor sa extraga gaz prin metoda SIST, mult controversata in USA si chiar Europa…
    POLUARE A PANZEI FREATICE = apa cu gaz o sa ne curga la ruginet daca acceptam sa isi monteze acele sonde “ucigase” pt mediul inconjurator. Era pe net un clip foarte explicit despre aceasta metoda a extractiei gazului…dar a fost sters. Probabil sunt si alte site unde se explica despre dezastrul care va ramane in urma acestor sonde.

  3. problema gazelor de sist e chiar serioasa,daca vom sta pasivi,vom pati mai rau decat cu caldura.cutremure,panza de apa freatica infestata….etc

  4. iutasem !vecinii nostri, bulgari,au reusit sa stopeze acest proiect(cu toate ca a fost aprobat initial si la ei) DECI SE POATE !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.