Vor sa privatizeze ce a mai ramas din Santierul Naval Mangalia 1 (militar)

2
79

Shlomo Shmeltzer, Dudy Perry  si Avi Shashaf, director al  „Israel Shipyards Ltd Haifa” au participat la o intalnire cu ministrul economiei Varujan Vosganian, unde delegatia Shlomo Group” s-a aratat interesata de privatizarea Santierului Militar Naval Mangalia. Din pacate cunoscut ca Santierul Naval 1 Mangalia, are o poveste interesanta, cu multe probleme create de grupurile de interese care i-au tot schimbat forma de-a lungul anilor. Dupa ce a fost taiat la propriu pe bucatele si vandut la fier vechi, a fost mutat de la Ministerul Apararii Nationale la Ministerul Industriilor pentru a fi privatizat, dar degeaba. Armata a reusit cumva sa-i pastreze statului de Santier Militar, cu toate ca nu mai are legatura nimic cu armata ceea ce se intampla in santier. Unitatile militare au fost mutate cu multi ani in urma. Problema este ca acest “mamut” industrial candva, acum “muribund” in fosta “groapa cu lei”, este supravegheat inca de cativa “vulturi” care considera ca inca se mai pot “hrani” o perioada din ceea ce a insemnat industria navala.

Ministrul economiei Varujan Vosganian in loc sa se ocupe de industria navala, sa redeschida industria textila in zona, are ganduri mari in zona extractiilor. Nu este interesat ca avem o traditie in zona in reparatiile navale, el doreste sa mearga pe taramuri neexplorate, sa riste sanatatea populatiei cu extractii prin fracturare hidraulica si sa distruga ultimul lucru ramas in zona litoralului, sezonul estival.

Nu ne vom astepta la o privatizare curanda, avand in vedere ca “vulturii” care “pazesc” santierul naval aduc mereu in discutie stategico-militara a santierului, invocand nevoia unei dezbateri in CSAT.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.