[video] Seri Calatiene: ”Jazz cu Alexander și Konstantin Wladigeroff”

0
769

Galeria Luiza Cala a răsunat în ritm de jazz, miercuri, 11 august 2021.

Născuți într-o familie de muzicieni, cu un bunic compozitor de muzică clasică și un tată care timp de peste patruzeci de ani a fost dirijorul Filarmonicii de Stat Sofia, frații Alexander și Konstantin Wladigeroff au ridicat auditoriul în picioare.

De douăzeci și cinci de ani ei locuiesc împreună cu sora lor, pianistă și ea, la Viena. Concertează pe scenele teatrelor, în cluburi, chiar la petreceri private. Pe lângă muzica de calitate, gemenii, căci sunt frați gemeni, ne-au încântat cu povești interesante despre prietenia dintre bunicul lor, Pancho Wladigeroff  (1899-1978), și George Enescu, dar și prietenia dintre Sergiu Celibidache și tatăl lor Alexander Wladigeroff  (1933-1993)  .

Alexander și Konstantin au venit pentru prima dată pe litoralul românesc. De-a lungul timpului ei au concertat la Festivalul de jazz de la Sibiu, la Cluj, la Timișoara, dar nu în Dobrogea. Trecerea lor pe aici a fost doar de cateva ore, între concertele turneului lor bulgăresc.

Liliana Draganova, organizator cultural la Centrul Cultural Regina Maria din Balcik, prietena mea, cea care a fost motorul acestei întâlniri, avea dreptate când îmi spunea că sunt oameni minunați, oameni de care nu știi cum vei putea să te desparți. Bucuria mea a fost sporită de prezența unor prieteni dragi din București și Mangalia. S-au stabilit contacte cu speranțe de colaborare în viitor, ne-am bucurat și promis să ne revedem”, a precizat Luiza Cala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.