,,EXPLORÂND TĂRÂMUL UNELTELOR” se numește proiectul derulat în luna septembrie și octombrie de Comitetul  Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța, prin programul #STARTONG, implementat de #ACT FOR TOMORROW și finanțat de #KAUFLAND ROMANIA (singurul program național destinat organizațiilor mici, locale).
„Explorând Tărâmul Uneltelor” este un proiect de dezvoltare de abilități de viață și responsabilizare față de mediu a elevilor din clasele a V- VIII a din două școli gimnaziale din Mangalia, Șc. Gimnaziala Nr. 3 și Șc. Gimnaziala Nr. 5 „Gala Galaction”.
 
Am folosit o abordare practică, a învățării prin experiență, mai atractivă și dinamica pentru copii, care a presupus 3 etape: prezentarea teoretică a uneltelor de grădinărit, aplicarea cunoștiințelor dobândite prin folosirea acestora la plantarea de copăcei și semințe de flori în incinta celor doua școli și redarea creativă în imagini (desen, pictură, colaj) a cunostiințelor și experientelor dobândite”, a precizat Liana Naum,  președintete Comitetul  Național Român pentru Drepturile Copilului Constanța.
 
În cele două școli au fost realizate și primele gropi de compost, copiii aflând cu acest prilej cât de importante sunt resturile vegetale și cum pot contribui și ei la îmbogățirea solului din grădinile școlilor doar punând cotoarele și cojile de fructe în aceste mici depozite.
 
Voluntarii organizatiei noastre in acest proiect au fost: dl Cdor.(retr) Gheorghe Mihalache, dl ing. horticol Niculae Gageanu, dna profesoara Educatie plastica Anca Iacob si dna ing. Liana Naum. Veselie, dorinta de cunoastere, curiozitate, promisiuni ca vom planta mai mult cu o alta ocazie.
A fost impresionant, sa vedem cu cata responsabilitate au promis ca vor ingriji copaceii, cum au respectat regulile impuse in scoli datorita pandemiei. Pentru ca #IMPLICAREAFACEDIFERENTA.”, a conchis Liana Naum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.