Sâmbătă, 10 februarie 2024, Sala Muzeului de Marină Militară din Constanța a fost neîncăpătoare la evenimentul de lansare a celor două cărți semnate de profesorul Emil-Corneli Ninu: “Marine” și “De la Dauluchioi la Darabani”.

Organizat cu sprijinul Ligii Scriitorilor Dobrogeni și Cenaclului Literar “Olga Duțu”, în parteneriat cu Muzeul Național al Marinei Române Constanța, evenimentul a fost moderat cu profesionalism de către doamna Vasilica Mitrea, președinte al Ligii Scriitorilor Dobrogeni și a Cenaclului Literar Olga Duțu, membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Evenimentul a început cu o binecuvântare adusă de preotul dr. Pricop Mircea-Cristian, consilier canonico-juridic al Arhiepiscopiei Tomisului, urmată de discursurile pline de însemnătate ale personalităților prezente. Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat col. (rtg.) Remus Macovei, președinte al Filialei Constanța a ANCERM, comandorul dr. Ioan Damaschin, președinte al UZPR, poeta Emilia Dabu, președintele Clubului de Artă Solteris, cercetătorul istoric dr. Sorin Marcel Colesniuc și alții.

La eveniment au participat numeroși scriitori și jurnaliști din Liga Scriitorilor Dobrogeni și Cenaclul Olga Duțu, alături de membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Clubului Artelor Solteris din Mangalia, istorici de la Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Tomisului și ai Asociației Naționale Cultul Eroilor din Constanța și Mangalia.

Evenimentul a fost înălțat și prin contribuția artiștilor de la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovschi”, care au încântat asistența cu scurte recitaluri, completând atmosfera de sărbătoare culturală și literară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.