Premierul Ludovic Orban a participat joi, 23 iulie 2020, la inaugurarea hotelului Panoramic din Olimp. Unitatea turistică face parte din complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, din staţiunea Olimp, unităţi turistice care au fost preluate acum doi ani de către omul de afaceri Mohammad Murad.

După ce au fost neglijate, decenii la rând, clădirile și golful sub formă de scoică și-au recăpătat strălucirea, cu o investiție de 40 de milioane de euro. “Este o investiţie extrem de importantă pentru litoralul românesc şi pentru turismul din România, o investiţie privată făcută într-un loc care e încărcat de amintiri, un loc foarte frumos, care, din păcate, în urma unei privatizări nefericite a încăput pe mâna unor proprietari care nu au investit (…), aceste trei hoteluri care erau fanion pe vremuri pentru litoralul românesc, nu numai pentru staţiunea Olimp, ci pentru litoralul românesc, fiind lăsate în paragină. Iată că un om a avut curajul să cumpere aceste hoteluri, deşi erau în paragină şi să îşi asume răspunderea şi riscurile realizării unei investiţii şi aceste hoteluri vor funcţiona din nou“, a declarat Ludovic Orban.

Investitorul, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a subliniat importanţa colaborării între mediul de afaceri şi guvernanţi.

Era foarte important nu numai pentru mine, ci şi pentru oamenii din turism să primim un mesaj că sunteţi alături noi. (…) Am arătat că se poate şi în România. Ce n-au putut să facă mulţi în 25 – 30 de ani am făcut în cinci luni. (…) Dorim să arătăm, nu pentru a face profit, că putem să schimbăm România. Am furat foarte mult idei ca să putem face o Românie mai frumoasă, am furat sisteme de la multinaţionale ca să concurăm şi aici şi peste hotare. Vom continua acelaşi mod de a gândi, doar să ne daţi o mână de ajutor să putem face treaba, în linişte, pe care o dorim cu toţii“, a afirmat Murad.

Prezent la evenimentul de joi seara, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a precizat pe pagina sa de facebook că: ”Relansarea turismului și a stațiunilor din sudul litoralului este cea mai importantă realizare a administrației publice locale din Mangalia, în ultimii ani. După cum se știe, fostele “perle ale litoralului românesc”, au fost preluate și modernizate de omul de afaceri Mohammad Murad, urmând să fie redeschise pentru turiști, după mulți ani în care au fost abandonate. Recent, tot in stațiunea Olimp, a fost inaugurat un alt complex hotelier ultra-modern, iar în viitorul apropiat vor fi deschise alte unități de cazare, precum și un aqua-parc, la standarde europene. În ultimii ani, stațiunile Mangaliei au devenit un magnet pentru marii investitori din turism, iar acest lucru ajută enorm economia locală, prin crearea a noi locuri de muncă, creșterea numărului de turiști și chiar extinderea sezonului estival. Desigur că revenirea marilor investitori este și meritul Primăriei Mangalia, prin reducerea birocrației, acordarea de facilități fiscale și atragerea fondurilor UE pentru dezvoltarea infrastructurii din oraș și statiuni. Reamintesc faptul că în 2012 aveam aproape 30 de hoteluri abandonate, iar acum mai sunt doar 4, dar și acestea cu negocieri avansate pentru a fi cumpărate de investitori serioși.

1 COMENTARIU

  1. Cea mai mare realizare postbelica a scolii romanesti de arhitectura (dupa opinia majoritatii specialistilor), s-a transformat intr-un kitsch mizerabil… Si mai trist e faptul ca place multora. Faianta lucioasa, felinare de fier forjat, doua trei coloane antice, ce poate fi mai frumos… Cu jumatate din cat s-a investit s-ar fi putut face mult mai mult, pastrand simplitatea si eleganta originale. “Arhitectii” care au facut acest “proiect” ar face bine sa nu-si dea numele in public. Desi nu prea mai au ce sa faca de rusine, scoala romaneasca de arhitectura a incetat sa existe inca din anii ’80…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.