„Ziua Marinei Române, Sfânta Maria, este o sărbătoare națională a poporului român și este un alt element care ne obligă să ne ridicăm la nivelul performanțelor la care se așteaptă toți cetățenii României.

Transmit tuturor marinarilor, în primul rând, mulțumiri pentru ceea ce fac, mulțumiri pentru că au profesat ca marinari, indiferent de structura în care au fost încadrați, în Marina Militară sau în Marina civilă.

Este o provocare, nu este o viață ușoară viața de pe mare. Este o meserie grea, o meserie care cere sacrificii și din acest punct de vedere vreau să mulțumesc tuturor celor care fac acest efort pentru dezvoltarea României în acest domeniu.

În al doilea rând, aș vrea să mulțumesc tuturor familiilor care sprijină marinarii militari și marinarii civili.

Nu în ultimul rând, aș vrea să mulțumesc tuturor membrilor echipajului Forțelor Navale Române, personal militar sau personal civil, ofițeri, maiștri militari, subofițeri, personal civil, soldați, gradați profesioniști, pentru dedicare, pentru abnegație, pentru pasiunea cu care își desfășoară activitatea la bordul navelor maritime și fluviale, în cadrul unităților militare, în comandamente sau în structurile de luptă, la bordul aeronavelor sau în cadrul Regimentului de Infanterie Marină pentru ceea ce au făcut în acest an de instrucție, pentru efortul deosebit, pentru pregătirea Zilei Marinei Române 2020, pentru sărbătorirea a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române în aceste condiții deosebite, în aceste condiții diferite, complexe.

De asemenea, aș dori să le transmit, pentru următoarea perioadă, că este necesar un efort conjugat, un efort important din partea fiecărui membru al echipajului Forțelor Navale Române în vederea îndeplinirii misiunilor și realizării performanțelor, pentru că acesta este cuvântul definitoriu, cuvântul cheie din punctul meu de vedere în cadrul Forțelor Navale Române: performanța. Se cere performanță, suntem obligați să realizăm performanță și suntem onorați în același timp că suntem încadrați în Forțele Navale Române.

La mulți ani tuturor celor care poartă numele de Maria, Marian!
La mulți ani Forțelor Navale Române!
La mulți ani tuturor marinarilor!
Bun cart înainte!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.