[VIDEO] Lansarea proiectului „Grădina Culturală Callatis”

0
660

Direcția Cultură și Sport Mangalia a organizat, vineri, 29.05.2020, în curtea exterioară a Muzeului de Arheologie ”Callatis” din Mangalia, evenimentul dedicat lansării proiectului „Grădina Culturală Callatis” (Cod unic proiect CALL02-115), proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Consolidarea antreprenoriatului cultural și Dezvoltarea audienței și a publicului”.

Proiectul este implementat de Direcția Cultură și Sport Mangalia, în calitate de Promotor de proiect și Lise Wulff din Norvegia, în calitate de Partener. Valoarea totală a proiectului este de 915.212,90 lei, echivalentul a 192.307,98 Euro. Proiectul presupune amenajarea grădinii Muzeului de arheologie Callatis într-un spațiu de expoziții artistice, evenimente culturale și petrecere a timpului liber gratuit pentru comunitate și vizitatori. De asemenea, am considerat oportun parteneriatul cu o artistă din Norvegia, care va ține un atelier artistic în Mangalia pentru a stimula inovația artistică pe plan local și care va realiza o instalație artistică pentru grădină. Toate acestea vin în sprijinul comunității locale, oferind posibilitatea creșterii vizibilității artiștilor locali și a dezvoltării publicului, dar și creșterea consumului cultural.

Obiectivul general al proiectului vizează diversificarea ofertei culturale din Mangalia și creșterea accesului comunității la cultură prin crearea unui spațiu și program dedicate atât artiștilor locali cât și a comunității locale sau turiștilor. Obiectivele specifice sunt: îmbunătățirea accesului la cultură în Mangalia prin dezvoltarea unei grădini culturale cu program de activități artistice și culturale, consolidarea managementului cultural în Mangalia prin crearea a cinci locuri de muncă și devoltarea publicului și diversificarea ofertei culturale.

Durata proiectului este de 20 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.