Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia, marţi, că ne confruntăm cu cea mai gravă criza sanitară din ultimul secol şi că boala provocată de coronavirus are un efect devastator. În aceste condiţii, şeful statului le-a cerut parlamentarilor să adopte cât mai rapid o formă bună a legii carantinei.

” Din nefericire, pandemmia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De o sută de ani nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund.

Din păcate, și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi.

Este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă și spun că nu este niciun pericol, ba alții chiar adepți ai reoriei conspiraționiste spun că nu există boala.

Boala există și are impact devastator. E foarte greu de luptat și din acest motiv am spus că nu e momentul luptelor politice.

Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament acum, când e în discuție legea care reglementează carantina și izolarea.

PSD tergiversează această discuție și trebuie să recunosc că mă suprinde acest cinism exagerat.

PSD privează Guvernul de acest instrument care reglementează carantina și izolarea.

Este șocant, fiindcă acestă tergiversare poate să coste viața a zeci, poate a sute de români.

Reiau apelul către Parlament: Aprobați o formă bună a legii. Astfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a sute de români “, a declarat președintele Kalus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.