Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, informează, printr-o postare pe Facebook, că poliţiştii s-au autosesizat după ce trei adolescenţi din judeţúl Buzău au dat foc unui căţel şi că în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

Vela mai ţine să transmită că întodeauna va fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi.

Redăm postarea lui Vela

“Dragi prieteni,

Aşa cum aţi aflat, câinele care a fost incendiat la Buzău a fost salvat, iar acum este pe mâini bune.

Pentru cei care nu cunosc povestea, vă spun că a fost victima inconştienţei şi teribilismului a trei adolescenţi din comuna Zârneşti.

Aceştia au turnat acetonă pe căţel şi i-au dat foc, iar pentru a-şi prezenta ‘bravura’ au postat filmuleţul pe o reţea de socializare.

În urma apariţiei imaginilor pe internet, poliţiştii din cadrul IPJ Buzău s-au autosesizat şi i-au indentificat pe tinerii agresori.

Din fericire, căţelul a fost găsit astăzi la domiciliul autorilor.
Poliţiştii l-au ridicat şi predat asociaţiei pentru protecţia animalelor Kola Kariola, care va avea grijă de el.
Cu toţii trebuie să fim atenţi şi să protejăm viaţa şi aceste suflete nevinovate!

De asemenea, pentru a clarifica toate aspectele, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor.

Întotdeauna voi fi ferm cu cei care pun în pericol sănătatea acestor suflete dând dovadă de asemenea cruzimi.

Cruzimile asupra animalelor comise de către tineri au consecinţe extrem de grave în comportamentul lor de mai târziu şi se pot transforma în infracţiuni cu violenţă împotriva oamenilor.
Şi nu mă refer doar la cazul prezentat aici.

Nu voi tolera sub nicio formă abuzurile şi violenţele îndreptate asupra necuvântătoarelor, motiv pentru care am propus şi s-a adoptat în Guvernul României înfiinţarea Poliţiei Animalelor în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.“, scrie, pe Facebook, Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.