Unde sunt oamenii politici din Mangalia ?

6
71

     In ultimii ani tot dispar oamenii politici din peisajul public. Buni sau rai, depinzand de opinia fiecaruia, controversati sau nu, oamenii politici sunt un rau necesar. Cineva trebuie sa-si asume si rolul politicianului. Unii au confundat oamenii politici locali cu persoanele mediatizate. Cu timpul, “oratorii”, cei cu discurs politic, cu experienta juridica, fost inlocuiti cu afacerisiti de carton, oportunistii de moment. Omul politic local ar trebui sa fie un om imlicat in societate si nu pentru remuneratie, doar interesat de ceea ce se intampla in jur, un bun orator sau macar o persoana cu un discurs moderat si coerent. Omul politic local ar trebui sa stie aproape tot ce este legat de Mangalia, chiar daca nu este nascut aici, poate invata.

     Daca observam stirile din ultimul timp vedem ca filialele partidelor politice din Mangalia au  ramas fara lideri politici, in prezent fiind conduse de la judet de persoane care nu au habar si nici nu au interes de problemele orasului. Metaforic putem compara problema oamenilor politici din Mangalia cu “mazilirea” de pe timpul imperiului otoman si cand se numeau lideri de la Inalta Poarta, acum cunoscuta drept Constanta. Astfel Mangalia este din ce in ce mai izolata politic, cei care aveau un cuvant de spus au fost exclusi imediat. Ne putem aminti scandalul fostului liberal, dr. Oleniuc Viorel care a avut indrazneala sa isi exprime liber propriile opinii impotriva ordinelor de la judet. Acum oamenii politici din Mangalia sunt refugiati pe bloguri in mare parte sub anonimat, singurul loc unde isi mai pot inca exprima liberi opiniile fara sa fie certati de la “centrul judetean”.

6 COMENTARII

 1. In Mangalia au existat oameni politici care si-au exprimat intotdeauna punctul de vedere fara sa tina cont nici de mai marii locali nici de cei de la judet. Ion Anghel , cel mai vechi presedinte al unei filiale , peste 20 de ani , aproape dublu fata de urmatorii in top , Oleniuc de la PNL parca vreo 13 ani , Scarlat PNT CD si Nastase de la PUNR vreo zece , dar toti au lasat o balta in momentul cand au vazut ca lupta cu morile de vant. Ion Condrut ANCD sau Ion Corneanu UFD au facut opozitie lui Iorgus in 2000 atunci cand altii nu indrazneau sa iasa din scorbura. Abia peste 4 ani Filimon a continuat opozitia cand ceilalti s-au saturat.
  Anghel a fost la un moment dat rotita de care depindea functionarea consiliului local in favoarea lui Tusac si refuzand a fost tocat sistematic ajungand pana la atac cu arme albe.
  Din fericire acum se incearca sa se faca treaba care nu au facut o altii in 8 ani asa ca ar fi lipsit de bun simt sa sara careva cu gura.

 2. “din fericire acum se incearca sa se faca treaba care nu au facut o altii in 8 ani” ????? Bai ce tupeu ai sa ne spui asa ceva! Jaf la drumu mare face actualul cu gasca de la Constanta. Schimba vechea gasca cu ai lui. Ce exemple de oameni politici imi dai de mor de ras. Anghel om politic? A cantat dupa cum au mers ploile. Scarlat om politic? La pacanele facea politica mereu! Filimon era tot omul ploii. Daca picura si la el ceva acolo era. Ole poate a fost singurul care a stat pe o pozitie clara dar si-a stricat fata ca l-a sustinut pe Iorgus. Sa mor daca nu mai degraba a fost Visa om politic decat astia.

 3. Anghel nu a cantat dupa cum au mers ploile. Ar fi putut sa plece capul in fata lui Tusac si sa fure miliarde dar asa a primit amenda un miliard plus alte alea alea. Cu Scarlat ai dreptate , vorba lu ala de la Paradiso ,, mai mare a fost spaga ca banii dati pe hotel,, . Ole l-a sustinut pe Tusac daca stau bine si imi amintesc , abia cand nu i s a dat nimik s-a ,,rasculat,,.
  Gigi , care Alianta aia cu Ionel , Vali si Gigel din 2004 sau ai cu PSD in prim plan din 2008 ca erau doua.
  Marius are dreptate acum se incearca sa se indrepte lucrurile. Degeaba , celor dinainte le-a mers mai bine mintea la incurcaturi intentionate e greu da dat inapoi.

 4. solicit demisia consilierului primarului romulus dumitrana pt ca a venit din bucuresti sa ne fura pe rupte si sa se inbogateasca pe spinarea mangaliotilor.afacerile si contractele care le face pe bani publici pt firma lui si alte firme de la care ia comisioane frumoase le face la constanta departe de ochii lumii.nu va mai duceti la el in audiente ca oricum nu-i pasa de localnici.cum sa-i pese de localnici cand a venit din bucuresti ,sectorul 3 sa isi extinda afacerile fiind gonit din buc.a fugit de frica de acolo pt ca oamenii care i-a inselat il linsau.

 5. Inainte de alegerile locale s-a infiintat la Mangalia Asociatia Profesorilor din acest orasi.
  Dragi politicirni indiferent de culoarea politica pe care o aveti in sange ce s- a intamplat cu aceasta asociatie.
  Ne propusesem cateva obiective foarte importante, oare ce s-a intamplat.
  Apar din ce in ce mai des amaratele de educatoare cu acelasi salariu ca invatatoarele si o parte din profesori, apar cu tot felul de activitati bune n felul lor .Dar cu ce efort alaturi de parintii copiilor pe care ii conduc. Restul barba
  Poate ca se facea o concurenta la fiecare nivel de invatamant .Dar cine mai stie.
  Daca aflati totusi ceva de asociatia aceasta a noastra la care am si cotizat scrieti sa aflam si noi.
  Toate cele bune ca belelele curg la Mangalia cu caini si pisici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.