Grădina Culturală Callatis va găzdui un eveniment remarcabil în data de 6 iulie – lansarea cărții de poezie “Sunt o Callatiana” semnată de talentata Luiza Cala.

Iubirea neîngrădită a unui loc, Callatis, chemarea tulburătoare spre un alt timp, cel al “coloanelor cu capiteluri dorice” și al memoriei adormite sub apele mării sunt temele predilecte ale volumului de poezie “Sunt o Callatiană”. Poeta ascultă fascinată glasul istoriei din cetatea în care amintirile se așază cunună pe frontispiciul templului. Venită din Heracleea Pontica, autoarea se dăruiește cetății Callatis (cea Frumoasă) cu toate simțurile deschise către darurile soarelui, vântului, apei, zeilor. Ea învie o lume a frumosului, a înțelepciunii, o lume în care Dionysos, Apollon, Athena, Demetrios și Hermes binecuvântau Cetatea. Piatra vorbește, dalta lui Oscar Han lasă misterioase urme, cerul se lasă visat de Țuculescu și Tonitza, de Dimitrescu și Petrașcu. Tăcerea Mangaliei este, de fapt destăinuire… Callatis este pentru Luiza Cala iubire, dor și chin, deopotrivă. Autoarea se simte ea însăși Cetate cu toate “viețile ei trăite cu toate morțile ei murite”. Autoarea recuperează imensele zone ale spiritului și scoate la iveală în forme lirice istoria antică a Dobrogei, îndreptată spre cunoașterea sau spre reamintirea originilor. Această rememorare, cu energia ei magică renaște în poeme și hrănește nevoia de cunoaștere a începuturilor, pentru a putea trăi prezentul și viitorul” – revista NEUMA, nr.5-6/2023.

Evenimentul de lansare va fi un prilej deosebit pentru iubitorii de poezie și pentru cei pasionați de literatură să se întâlnească cu oameni de valoare din domeniu. Printre vorbitori se numără dl Horia Gârbea, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Poezie, Filială București, un scriitor talentat și implicat în promovarea culturii, care va împărtăși gândurile sale despre poezie și importanța acestui gen literar. De asemenea, reputata critică literară doamna Ana Dobre va fi prezentă pentru a oferi o perspectivă asupra cărții și pentru a aduce în prim-plan elemente de analiză și interpretare ale poeziilor.

Moderatoarea evenimentului va fi Silvana Cojocărașu, o personalitate cunoscută și apreciată în lumea literară. Ea va coordona discuțiile și va asigura o atmosferă plăcută și interactivă, încurajând participanții să împărtășească gândurile și întrebările lor cu privire la poezia și la lucrarea “Sunt o Callatiana”.

Grădina Culturală Callatis, cu atmosfera sa plină de farmec și autenticitate, se va transforma într-un loc magic în care poezia va prinde viață și va cuceri inimile celor prezenți.

Dacă sunteți pasionați de poezie și doriți să fiți martorii unui eveniment literar memorabil, nu ratați lansarea cărții “Sunt o Callatiana” de Luiza Cala la Grădina Culturală Callatis pe 6 iulie ora 18.00.

Fiți pregătiți să vă bucurați de versurile incitante și de discuțiile interesante despre literatură, în compania unor personalități de marcă din lumea culturală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.