Acuzații grave la adresa unor medici după ce un bărbat a murit la doar o săptămână de la operația de amigdalită. Familia a depus plângere la Parchet și la Colegiul Medicilor și s-a efecutat necropsia bărbatului, potrivit Digi24.

Constantin Dincă avea 40 de ani. Suferea de amigdalită acută şi s-a dus la o clinică privată pentru operație. Fratele acestuia povestește că bărbatul a făcut intervenția dimineața și a rămas sub supraveghere în clinică până seara. În zilele următoare, starea lui s-a înrăutățit. Avea sângerări abundente, așa că s-a întors la clinică pentru control.

Medicul de la clinică l-a consultat și l-a trimis din nou acasă, spunându-i că pentru vindecare e nevoie de timp. Însă bărbatul s-a simțit tot mai rău și a sunat la ambulanță. A fost internat la Spitalul județean de urgență, unde a murit două zile mai târziu. Potrivit necropsiei, decesul a fost cauzat de o ruptură a arterei carotide.

Reprezentanții clinicii private unde s-a operat bărbatul susțin că intervenția a respectat procedurile medicale și că nu au fost complicații în timpul sau după operaţie. Nici la controlul post-operator, pacientul nu prezenta sângerare, susține clinica privată într-un comunicat. Familia vrea să afle adevărul și a depus plângere la Colegiul Medicilor, dar și la poliție, care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.