TSD Municipiul Constanța păstrează vie memoria eroilor neamului românesc, prin cinste și onoare!

0
77

Eroii nu mor niciodată! Ei rămân în memoria noastră pentru curajul și dragostea de țară de care au dat dovadă pe câmpul de luptă pentru credință, dreptate, libertate și întregirea neamului românesc. Astăzi, suntem datori să îi omagiem pe cei care s-au dovedit a fi cei mai curjoși apărători ai interesului național și care și-au jertfit propriile vieți.

Cu prilejul Zilei Eroilor, Organizația TSD Municipiul Constanța a participat la ceremonia militară și religioasă, iar apoi tinerii au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din timpul celui de-al doilea Război Mondial, situate în Cimitirul Central. Alături de tinerii social-democrați au fost și oficialitățile administrației locale, precum și reprezentanții instituțiilor de cultură.

Eroii noștri, cei de acum sute de ani, dar și cei din prezent, ne determină să ne aducem aminte în fiecare zi de valorile și tradițiile acestui popor, să ne manifestăm conștiința, credința și patriotismul, iar apelul tinerilor social-democrați pentru recunoașterea și aprecierea eroilor neamului face parte din platforma program a organizației municipale.

 Pe data de 10 martie 1920, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis ca în Ziua Înălţării Domnului să se oficieze pomenirea eroilor în toată ţara. În anul 1995 autorităţile de stat au decis ca Ziua Eroilor să se cinstească în ziua Înălţării Domnului, iar din anul 2003 a devenit zi de sărbătoare naţională.

Fără eroii care și-au jertfit viața, România nu ar mai fi fost ce este în prezent, adică parte din cele mai importante organisme europene și mondiale. Glorie eternă eroilor neamului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.