Jandarmii au surprins în Constanţa, şapte persoane care aveau asupra lor, joint-uri, 19 pacheţele de staniol şi o pungă cu muguri vegetali care conţineau o substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde, respectiv verde-maronie.

       Duminică, 29 martie a.c., ora 21.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în municipiul Constanţa, în zona Poarta 1 Port Constanţa, a observat patru persoane care-şi confecţionau ţigarete artificiale (jointuri). La vederea militarilor, tinerii cu vârste cuprinse între 25-33 ani,  au început să se agite, au aruncat pe jos ţigaretele, au mărit ritmul de mers şi s-au îndreptat către un autoturism. Au fost somaţi, au coborât din autoturism şi li s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţineau.

       Asupra acestora dar şi în autoturism, jandarmii au mai găsit, 12 pacheţele de staniol cu substanţă vegetală halucinogenă de culoare verde şi o pungă cu muguri vegetali de culoare verdemaronie.

       O oră mai târziu, un alt echipaj, a mai surprins la intrarea în staţiunea Mamaia, trei persoane cu vârste cuprinse între 28-35 ani,  care aveau asupra lor  şapte pacheţele cu aceeaşi substanţă şi un aparat metalic folosit pentru mărunţirea substanţei halucinogene.

        Jointurile, pacheţelele, aparatul de mărunţit şi punga găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Constanţa,  în vederea continuării cercetărilor.

         Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe  112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.