În aşteptarea spectacolului „Inima Reginei Maria”, ce va sărbători CENTENARUL Marii Uniri de la 1918 şi va avea premiera în weekend-ul 7 – 8 – 9 decembrie, Teatrul de Stat Constanţa marchează Ziua Naţională a României cu un spectacol pe versurile poetului nostru naţional, Mihai Eminescu.

„Luceafărul” o are ca protagonistă pe actriţa Luiza Sarivan, alături de balerinii Victoria Creţ, Cosmin și Mihai Adrian, cunoscuți publicului și pentru participarea, până în finală, la show-ul de televiziune „Românii au talent”.

Aşadar, sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de la ora 19.00, Teatrul de Stat vă invită la un spectacol de poezie şi dans, cu intrarea liberă.

Dar weekend-ul teatral începe de vineri, 30 noiembrie, ora 19.00, când vă veţi putea din nou întâlni cu protagoniştii spectacolului „Veethoven…, făi!”, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip. Textul le aparţine Lanei Moscaliuc şi lui Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia.

Este o comedie savuroasă, cu o doctoriţă anxioasă, o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv care formează un triunghi amoros, vegheat de spiritul genialului compozitor născut în Bonn.

Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.

Duminică, 2 decembrie, de la ora 19.00, aveţi ocazia să călătoriţi imaginar în Italia, mai precis la Chioggia, cu o celebră comedie a lui Carlo Goldoni. „Gâlcevile din Chioggia” izbucnesc din cauza intrigilor amoroase, dar, într-un fel sau altul, totul se termină cu bine. Este povestea plină de veselie și culoare a certurilor între două grupuri de pescari din micul orașel aflat la țărmul Adriaticei, în laguna venețiană.

Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Ana-Maria Ștefan, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip şi Mirela Pană joacă sub îndrumarea regizorală a Danei Dumitrescu. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

Premiera a avut loc în februarie 2011, iar în 2012 montarea a fost nominalizată la secţiunea Cel mai bun spectacol a Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.