Începand cu luna aprilie, românii sunt nevoiti sa mai plătească o nouă taxă. Nu toți cetățenii țării doar cei care au ,,tupeul”, bolnavi fiind, să se interneze. O taxă modică spune ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, între 5 si 10 lei, o singură dată la externare.
Proiectul a fost supus dezbaterii publice în ianuarie, dar, ca toate proiectele inițiate de guvern, la ordinul FMI, si acest proiect a fost aprobat printr-o hotărâre de guvern.

Noua taxă, coplata, va fi încasată pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă, în secţiile sau compartimentele cu paturi din unităţile sanitare aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate. Serviciile medicale spitaliceşti, pentru care se încasează coplata sunt cele prevăzute în pachetul de servicii medicale de bază şi în pachetul de servicii ce se acordă persoanelor care se asigură facultativ.
Excepţie fac serviciile medicale spitaliceşti acordate în secţiile sau compartimentele de îngrijiri paliative, internările obligatorii pentru bolnavii psihic şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale, precum şi serviciile acordate pacienţilor care necesită asistenţă medicală spitalicească de lungă durată (ani) şi pentru serviciile acordate pacientilor pentru care criteriul de internare este urgenţa.
Cei care sunt  scutiți de coplată trebuie să facă dovada acestei calităţi cu documente eliberate de autorităţile competente că se încadrează în respectiva categorie, precum şi cu documente şi, după caz, declaraţie pe proprie răspundere că îndeplinesc şi condiţiile privind realizarea sau nu a unor venituri.

O sumă modică, dar, suma tuturor taxelor  modice pe care le platim direct sau indirect la stat nu o mai calculeaza nimeni. O fi tot modică?
Taxa la naștere, taxă la botez, taxă la școală,  taxă acte de identitate, taxă căsătorie, taxă notarială, taxă timbru verde, taxă energie verde, taxă radio, taxă tv, taxă viciu, taxă drum, taxă parcare, taxa la înmormântare și multe altele.
De fapt, TAXĂ PENTRU VIAȚĂ.

2 COMENTARII

 1. Taxa asta nu-mi da pace

  Taxa, taxa si iar taxa,
  Joaca omul ca pe-o axa.
  Taxa la botez, la nunta,
  Joaca omul si asculta.

 2. daca avem noi taxa pe apa de ploaie,ce sa mai zic !
  desi Mangalia are cel mai mic regim pluviometric di romania, platim taxa meteorica la fel cu cei din zonele in care ploua 365 de zile pe an!
  nu stiu de ce nu ma mai mir !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.