În perioada 14-15 martie 2019 Inspectoratul Școlar Județean Constanța organizează Târgul meseriilor, ediția de primăvară, sub titlul Ştiu să-mi aleg meseria!, avand ca actori principali unitatile scolare cu oferte de pregatire pentru invatamantul profesional si invatamantul profesional dual.

Evenimentul se adreseaza elevilor din ultimele clase de gimnaziu precum si parintilor acestora care pot beneficia, si cu aceasta ocazie, de cunoaşterea  obiectivă  a resurselor personale ale copiilor lor, a intereselor sau aptitudinilor acestora.

Elementul de noutate al acestei ediții este prezenta elevilor din invatamantul primar care, cu ajutorul profesorilor care le indruma pasii, vor face cunoscute vizitatorilor primele rezultate ale activităților de orientare profesională, menite sa valorifice întregul  demers al consilierii unui elev pentru o carieră de succes pe tot parcursul scolarizarii lui.

Cele 36 de unităţi şcolare cu învăţământ professional si dual, împreună cu operatorii economici-parteneri,  îşi vor expune oferta de formare între orele 11.00 și 18.00, în zilele de 14 și 15 martie la Casa de Cultură din Constanța și în cele cinci locații din județ: Medgidia, Cobadin, Crucea, Cogealac și Mangalia.

Cu sprijinul și implicarea autorităților locale, a Instituției Prefectului Constanța, a reprezentanților CJRAE (Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), a Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța,  elevii și părinții vor putea beneficia de informații complete, specifice unei consilieri de calitate, referitoare la toate calificările profesionale din oferta educațională constănțeană.

Școlile gimnaziale din județ vor fi incluse în programul de vizitare, eșalonat pe ore, de către centrele organizatoare.

La Mangalia, festivitatea de deschidere va avea loc vineri, 15 martie, începând cu ora 11.00, la Liceul Tehnologic “Ion Bãnescu. Vor participa următoarele unități școlare:

  • Colegiul Economic Mangalia;
  • Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia;
  • Liceul Teoretic Negru Vodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.