Reprezentanții Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) au depus, recent, la Compania Națională de Investiții (CNI), întreaga documentație din cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a Pavilionului A și a bazei de tratament aferente.

Lucrăm la acest proiect de peste un an, iar acum am finalizat toată documentația și am depus-o la CNI. Urmează evaluarea dosarului și solicitarea de clarificări, dacă va fi nevoie. Ulterior, CNI va demara procedura de achiziție de lucrări, prin licitație, cu fonduri de la MDRAP. Sperăm ca anul acesta să începem lucrările”, au subliniat reprezentanții SBRM. Pe durata desfășurării lucrărilor, capacitatea de cazare în Hotelul Callatis, care deservește Pavilionul A, din cadrul SBRM, va fi redusă la 65% din capacitate, pentru a se permite implementarea proiectului.

Acest proiect este necesar întrucât, în prezent, condițiile de cazare și tratament sunt sub standardele actuale impuse de lege. Cu toate acestea, numărul de pacienți crește, de la an la an și de aceea am decis să investim în modernizarea bazei de tratament și a condițiilor de cazare”, au mai spus reprezentanții instituției. Potrivit documentației tehnice, se va realiza un corp nou de clădire, amplasat deasupra actualei cantine din incinta Pavilionului A. Totodată hotelul Callatis (2 stele) va fi recompartimentat, prin extinderea spațiilor de cazare, înlocuirea instalațiilor sanitare, electrice și de climatizare. Proiectul este estimat la aproximativ 15 milioanele de euro, cu o durată a lucrărilor de 24 de luni, de la data semnării ordinului de începere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.