Cu sprijinul autorităţilor locale, prima serie de elevi din municipiul Mangalia, care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, în anul şcolar 2012-2013, au plecat, luni, 12 august, în tabăra gratuită acordată de municipalitate. La plecare, copiii au fost întâmpinaţi de primarul Cristian Radu, care i-a felicitat personal pentru performanţele obţinute pe parcursul anului şcolar şi le-a transmis toate urările de bine. Totodată, edilul Mangaliei a precizat că va susţine şi stimula pe viitor, eleviii oraşului cu rezultate bune la învăţătură. Printr-un proiect de hotărâre iniţiat de edilul Cristian Radu şi adoptat de consilierii locali, primii trei elevi ai claselor V-XI din instituţiile de învăţământ din localitate beneficiază de o vacanţă gratuită din partea municipalităţii, drept recompensă pentru meritele lor. Astfel, în perioada 12-18 august, primii 50 de elevi merituoşi ai Liceului Teoretic “Callatis” şi Şcolilor Gimnaziale Nr. 1, 3, 4, precum şi din cadrul Şcolilor “Sf. Andrei” şi “Gala Galaction” îşi petrec vacanţa de vară în Centrul de Recreere de la Arbănaşi, Jud. Buzău. Alte două grupe formate din câte 105 elevi şi o serie compusă din 90 de elevi, vor beneficia de aceeaşi facilitate în perioadele 18-25 august şi 24-30 august, respectiv 20-26 august, când se vor afla în taberele de la Arbănaşi şi Poiana Pinului. În aceste centre de recreere, elevii beneficiază de condiţii bune de cazare, masă, transport, excursii şi drumeţii. În plus, ei au posibilitatea de a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, dispunând în incinta taberelor de săli special amenajate cu calculatoare şi acces la internet, spaţiu amenajat pentru discotecă cu DJ, bază sportivă pentru desfăşurarea activităţilor sportive, alte spaţii destinate activităţilor extraşcolare specifice

Comunicat de presa

8 COMENTARII

 1. @maria
  daca nu e din partea primariei, atunci de unde este/
  poate stii tu mai multe …
  zi-ne si noua te rugam.

 2. Frumos din partea Primarului si a primariei ! Totusi, cu una calda si patru reci, nu prea ne “incalzeste” nici pe noi, dar copiilor le prinde bine. Distractie placuta ! (sincer).

  In alta ordine de idei, ma bucur sa aud ca avem atat de multi elevi cu merite “deosebite” la invatatura. Inseamna ca cei ce spun despre elevi ca sunt slabi, cad la examene, nu iau Bac’-ul, etc…, sunt niste rau-intentionati, mint cu nerusinare…
  Pe cine sa mai crezi ?! Hai pa !

 3. Ar trebui deschisa o lista cu comentarii pentru conditiile igienice lipsa din aceste tabere oferite de primarie…scurgeri infundate care refulau, canalizarea, mirosul insuportabil, proasta organizare administrativa etc. Copii au multe de povestit. Nu se-atepta nimeni sa ajunga la 3 margarete, dar nici asa! O mare rusine domnului primar!

 4. Hai sa fim corecti, d-le sau d-na “parinte”! Are primarul destule “bube in cap”, nu zic, dar sa nu-l acuzam si de ce nu e vinovat ca atunci cadem noi de penibil si ii ridicam lui mingea la fileu. Pe primar sa-l criticam pentru ce face el, sau ar trebui sa faca si nu face in Mangalia. De starea proasta si mizeria din taberele scolare din tara trebuie tras la raspundere fiecare administrator de tabara in parte si de asta ar trebui sa se preocupe ministerul invatamantului, ministerul sanatatii, sanepidul si toti ceilalti care le dau avize de functionare si care au sarcina de a-i controla periodic. Foarte bine ca ati facut publica problema, dar nu e suficient! Ar trebui facute si niste reclamatii, niste plangeri, eventual colective, sau individuale ale mai multor parinti care au avut copiii in acele tabere. Altfel nu se misca nimic. In Romania, foarte rar se autosesizeaza cineva daca nu-i “iese” si lui ceva, sau daca problema nu-l afecteaza si pe el.

 5. Credeti ca nu mai putea primarul de copiii nostri?Trebuia sa umple buzunarul unui apropiat de-al sau din Mangalia care “intamplator” este….proprietarul acestei tabere.Verificati informatia si o sa aveti o mare surpriza.

 6. @ Rusinica ! Nu contest cele relatate de d-ta, ba din contra, tind sa le cred, dar nu inteleg de ce nu nominalizati daca tot cunoasteti, sa stim si noi ? E clar (sper) pentru toata lumea, ca “domnul de la garda” odata ajuns primar, in loc sa puna ordine in administratia publica Mangaliota cum ne asteptam unii dintre noi, s-a apucat ca si predecesorii sai sa-si rotunjeasca averea, dupa toate semnalmentele. Bineinteles ca o face prin interpusi, cum e mana lui dreapta, Dumitrana, un Bucurestean venit in Constanta pentru afaceri hoteliere, iar cand s-a ivit ocazia, a venit cu prietenul Radu la Mangalia, “vaca buna de muls” a litoralului Romanesc. Aici l-a gasit pe Leo Tanase, si-au tras cateva firme in Bucuresti (anul acesta) si hai la “jumuleala”. Ca se duce de rapa Mangalia ? Cui ii pasa ? Radu a spus-o public de cel putin doua ori ca nu are de gand sa mai candideze din nou. E firesc, se retrage la Constanta unde are proprietati, ca doar si in Mangalia a venit din Ploiesti, paremi-se cu familia, cand era elev. Adevarul e ca nu stii in cine sa mai ai incredere ! E penibil cand ajungi sa spui ca cel dinainte, (in cazul nostru Tusac), desi Hotz si excroc, parca nu era chiar asa de rau ca asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.