Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

SELAMET IUCSEL, subprefect al jud. Constanţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită,
ESERGHEP GELIL, persoană fără o calitate anume, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de favorizarea infractorului
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

subprefectLa data de 24 octombrie 2013, inculpatul Selamet Iucsel, subprefect al judeţului Constanţa, a promis bani şi alte foloase unui agent de poliţie judiciară în cadrul IPJ Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale (denunţător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa pe care îl instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv şi să propună soluţii favorabile faţă de el.
La data de 7 noiembrie 2013, inculpatul Eserghep Gelil l-a ajutat cu informaţii pe Selamet Iucsel, comunicându-i împrejurarea că discuţiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deşi cunoştea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale. Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunţătorului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa.

În cauză , procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor specializați din cadrul D.I.P.I. şi de cel al Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa.

Facem precizarea că această o etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.