Strălucirea autentică a Vienei, din nou în Constanța!

0
46

Fascinanta lume vieneză se va deschide și în acest an publicului din România prin intermediul unui spectacol Afis VIENNA 2015 turneu100% vienez – Christmas in Vienna! Pentru al șaptelea an consecutiv în țara noastră, Strauss Festival Orchestra Vienna aduce Crăciunul în pași de vals. Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de maestrul Willy Büchler, cu participarea extraordinară a sopranei vieneze Monika Mosser va concerta vineri, 18 decembrie, ora 19.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Recunoscuţi pe plan internaţional pentru virtuozitatea şi măiestria lor, câştigând deopotrivă admiraţia publicului şi a criticilor, artiştii sunt consideraţi ambasadorii Vienei, capitala mondială a muzicii clasice. Strauss Festival Orchestra Vienna a fost fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth și a primit în rândurile sale de-a lungul anilor pe cei mai talentați muzicieni, păstrându-și, astfel, de-a lungul timpului, supremația între orchestrele de același gen. Strauss Festival Orchestra Vienna este binecunoscută de publicul din România, mai ales că s-a numărat printre invitații de onorare ai Festivalului Enescu. Programul concertelor din România este similar Concertului de Anul Nou, pe care Orchestra îl susține în Wiener Konzerthaus.

Născut in Vienna, Maestrul Willy Büchler este unul dintre cei mai de seamă reprezentanți ai muzicii vieneze. De peste 20 de ani, Willy Büchler conduce ca dirijor invitat Strauss Festival Orchestra Vienna, bucurându-se de un succes colosal pe scene de pe întregul mapamond. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Willy Büchler continuă tradiția lui Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mână, deopotrivă publicul și muzicienii. Maestrul Büchler este recunoscut pentru jovialitatea şi umorul cu care interacţionează cu publicul, creând o atmosferă destinsă, de bună dispoziţie, de adevărată sărbătoare.

Monika Mosser este o artistă cu adevărat vieneză. Născută în capitala mondială a muzicii clasice, educată la Conservatorul și la Universitatea de Muzică din Viena, a câștigat Concursul Internațional de Operetă “Nico Dostal”, începându-și cariera de solistă la Volksoper Wien. Fiind o soprană cu uimitoare abilități interpretative, Monika Mosser are un repertoriu larg și divers, care cuprinde arii de operă, operete, dar și musical-uri celebre. Performanțele sopranei au încântat audiențele din toate colțurile lumii. Monika Mosser este prima soprană din Europa de Vest invitată în Rusia într-un turneu împreună cu Strauss Festival Orchestra, toate concertele fiind sold-out. De altfel, Monika Mosser este prima solistă vest-europeană invitată să cânte împreună cu Filarmonica din Moscova.

Trăiește un Crăciun de poveste în cea mai distinsă companie: Strauss Festival Orchestra Vienna, dirijată de maestrul Willy Büchler, cu participarea sopranei Monika Mosser! Vineri, 18 decembrie, ora 19.30, Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța.

Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol și online, pe vandbilete.ro, bilete.ro, eventim.ro. În funcție de așezarea în sală, biletele sunt disponibile la două categorii de prețuri: categoria VIP – 150 de lei și categoria I – 100 de lei.

PROGRAM:

Christmas in Vienna
Strauss Festival Orchestra Vienna
Dirijor Maestro Willy Büchler
Soprano Monika Mosser

Johann Strauss Jr.
„Einzugsmarsch aus dem „Zigeunerbaron“
Johann Strauss Jr.
„Wein, Weib und Gesang” op. 333
Robert Stolz
„Du sollst der Kaiser meiner Seele sein“
Johann Strauss Jr.
„Banditen – Galopp” op.378
Johann Strauss Jr.
„Wildfeuer” op. 313
Josef Strauss
„Thalia” op. 195
Johann Strauss Jr.
„Wiener Blut“ Duett in Soloversion
Johann Strauss Jr.
„Vergnügungszug” op. 28
******
Johann Strauss Jr.
„Wo die Citronen blüh’n” op. 364
Emmerich Kálmán
„Was in der Welt geschieht“ from „Zirkusprinzessin“
Josef Strauss
„Winterlust” op. 121
Johann Strauss Jr.
„Donauweibchen” op. 427
Franz Lehár
„Hör ich Zymbalklänge“ from „Zigeunerliebe“
Josef Strauss
„Feuerfest!” op. 269
Johann Strauss Jr.
„Auf der Jagd” op. 373
******

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.