Anual, în ziua de 31 ianuarie, este celebrată Ziua foliei cu bule, un obiect banal, dar foarte util, care se poate transforma și într-o jucărie fantastică şi amuzantă, cu efect terapeutic.
Folia cu bule a fost inventată accidental, în anul 1957, când inginerii americani Alfred Fielding şi Marc Chavannes încercau să creeze un tapet cu o textură mai grunjoasă. Au suprapus două perdele de duş cu ajutorul unui dispozitiv de termosudare, dar rezultatul i-a dezamăgit la început: o folie cu bule de aer prinse în interior.
După ce mai întâi au încercat fără succes să valorifice noua invenţie drept tapet, iar apoi ca folie izolantă pentru sere, i-au găsit în cele din urmă întrebuinţarea perfectă – material de împachetat – şi au creat marca de ambalaje Bubble Wrap. Primul client a fost compania IBM, care a început să expedieze computerul IBM 1401 ambalat în folie cu bule, numeroşilor săi clienţi.
Invenţia a revoluţionat industria curieratului şi a făcut posibilă era comerţului electronic, protejând miliardele de produse expediate în lumea întreagă în fiecare an.
Ce altă modalitate de a celebra Ziua foliei cu bule (Bubble Wrap Day) decât să luaţi un sul gigantic de folie cu bule şi să pocniţi fiecare bulă singuri sau împreună cu prietenii.
sursa: Radio România