Presa constănțeană și națională este în doliu! Jurnalistul constănțean Paul Pârvu, cel căruia fostul președinte Ion Iliescu i s-a adresat cu expresia “măi, animalule”, a murit duminică. Luni, el ar fi împlinit 61 de ani.

Jurnalistul era internat de săptămâni bune după ce fusese confirmat cu COVID-19, starea lui fiind una gravă.

Paul Pârvu a devenit celebru după ce, în urmă cu mulți ani, Ion Iliescu, pe atunci președinte, a vizitat Constanța, cu ocazia Zilei Marinei, pe data de 15 august 1992 și i s-a adresat cu expresia „Măi, animalule!” La acea vremea Paul era ziarist la Telegraf.

Totul s-a întâmplat după manifestările din faţa Comandamentului Marinei când investigatorul Paul Pârvu, l-a abordat cu aplomb pe Ion Iliescu cu o serie de întrebări despre Revoluție, despre Piaţa Universității, despre KGB, Moscova şi influenţa sovietică.

În scurt timp, Ion Iliescu îşi pierde cumpătul. Se înfurie pe ziaristul Paul Pârvu lăsându-i să scape apelativul celebru: „Măi animalule!“

După ciocnirea cu Ion Iliescu, partidele de dreapta l-au ofertat pe jurnalistul Paul Pârvu pentru a profita de celebritatea lui, oferte pe care le-a refuzat.

Cristian Paţurcă, trubadurul Pieţei Universităţii, a făcut chiar un cântec dedicat acelui episod, intitulat „Măi animalule“.  

Dumnezeu să-l ierte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.