În perioada 19-21.10.2012 la Mangalia s-a desfăşurat un stagiu de Kung-Fu stilul „Taichi” şcoala tradiţională „Yang”. Stagiul a fost condus de dl. Mihai Şerban, centura neagră 4 Duang Kung-Fu, preşedinte al clubului sportiv „Ming Dao” din Cluj. La stagiu au participat un număr de 35 de sportivi de la C.S. „Marea Neagră” Constanţa, C.S. „Panda” Poarta Albă, C.S. „Shaolin Callatis” Mangalia şi C.S.U. „Neptun” Constanţa.

<<Taichi este un stil major de Kung-Fu, grupat în 5 şcoli tradiţionale, cele mai răspîndite sînt „Yang” şi „Chen”. Acest stil este practicat de peste 200 milioane de persoane în toată lumea, fiind considerat un stil „intern”, diferit conceptual de cele „externe”, cum este „Shaolin”, practicat la templul cu acelaşi nume din China. Mişcările sînt lente, continue, se lucrează cu musculatura relaxată şi fără nici un fel de încordare sau crispare. În anul 1987 într-un raport, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a apreciat că „Taichi Yang este cel mai complet set de exerciţii şi mişcări benefice pentru sănătate”.

Antrenamentele s-au desfăşurat separat pe grupe de vîrstă, copii sub 14 ani şi seniori, începînd cu noţiunile şi tehnicile de bază, iar în final s-a învăţăt taolu-ul tradiţional de 16 forme. Maestrul Mihai Şerban a fost plăcut surpins de faptul că au participat 15 copii, cu vîrste curpinse între 7-14 ani, deoarece la acest stil sînt foarte puţini copii practicanţi, datorită faptului că mişcările sînt lente şi uneori plictisitoare pentru copii. Acesta a promis că va reveni la Constanţa pentru a ajuta la dezvoltarea acestui stil de arte marţiale deoarece s-a creat un nucleu de sportivi dornici de perfecţionare.

Cei care doresc să practice acest stil, se pot prezenta la antrenamente la sălile C.S. „Marea Neagră”, din Constanţa şi Mangalia.>>

 

Florin Iordănoaia

5 Duang Kung-Fu

 

PRESEDINTE C.S. „MAREA NEAGRĂ”

 

www.blackseaclub.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.