Sportul in Mangalia a fost promovat doar in zona de fotbal. In administratia Tusac au fost pompate fonduri uriase chiar in timpul cand populatia din Mangalia statea in frig. Prosta gestionare a fondurilor sau mai bine spus gestionarea intentionat defectuoasa a lasat celelalte sporturi in umbra. Daca intrebam pe strada persoanele ce sporturi se mai practica in Mangalia vom obtine foarte putine raspunsuri.

       Fotbalul nu trebuie blamat, doar cei care conduc acest sport trebuie luati la intrebari ce au facut cu sumele uriase investite. Un bun manager , poate aduce sponsori si nu cheltuie banii bugetului local decat daca au alte intentii sau interese. Adminsitratia Radu Cristian a reusit sa faca unicul pas corect, sa caute sponsori si sa scoata fotbalul din bugetul local, tehnica aplicata cu succes la Festivalul Callatis anul acesta cand nu au mai fost alocate miliarde de lei vechi.

        Orice club sportiv ar trebui ajutat in mod echitabil in masura in care au nevoie de un teren pentru practicarea sportului, autorizatii pentru diverse actiuni sau sustinere pentru aplicarea la diverse fonduri de investitii. Orice club sportiv trebuie sa aiba manageri capabili, nu numai sportivi de calitate, populatia nu este obligata sa sustina financiar mereu orice cheltuieli a tuturor cluburilor si mai ales cheltuieli ce injumatatesc bugetul unui intreg oras.

           Din motive diverse, lipsesc programele sociale prin care tinerii sa fie atrasi in zona sporturilor pentru educarea celor cu caracter antisocial, intretinere fizica a celor supraponderali, dezvoltarea capacitatilor celor cu probleme emotive sau intercatiune sociala. Sporturile nu ar trebui sa reprezinte moduri de a invata tinerii sa “sparga nasuri” sa “rupa oase” sau in cel mai des caz sa dea cu piciorul in “balonul rotund” pe bani grei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.