Siguranta publica este cea mai veche problema a orasului si a statiunilor aferente. Cum stim ca a devenit o problema ? Atunci cand Mangalia are cel putin doua clanuri trecute pe harta nationala a clanurilor de interlopi periculosi, stim ca siguranta publica in Mangalia a devenit o problema, lucru recunoscut de autoritati de cel putin 10 ani.

Siguranta publica nu este o problema doar in Mangalia, dar cand un oras de doar 2,5 km nu poate fi stapanit, trebuie sa ne punem intrebari. Avem Politie Nationala, Politie de Frontiera, Politie Locala, Jandarmerie, firma de paza platita de de la buget si totusi seara la plecare ne golim masinile de orice, uneori sintem in stare sa ne luam si stergatoarele, stim cazuri cand se luau in casa si bateriile auto. Hotii sint din ce in ce mai indrazneti, avand in vedere ca toti sint judecati in stare de libertate si primesc pedepse cu suspendare fiind incurajati sa recidiveze. O vicitma a unei spargeri, furt, va sta ore intregi in sectia de politie sa dea reclamatii si va fi tratat de parca si-a inscenat furtul.

Nimeni nu spune nimic, nimeni nu doreste sa deschida o discutie pe marginea unei probleme ce s-a extins atat de mult incat va fi greu de controlat chiar daca se va dori. Daca nu sint publicate problemele de siguranta publica nu inseamna ca nu exista. Furturi, talharii, spargeri, prostitutie, trafic de droguri, camatarie, taxe de protectie, toate se intampla in Mangalia la un nivel atat de mare incat cei care o practica aceste lucruri au devenit atat de vizibili prin afisarea averii dobandite ilicit. Unii dintre infractori au devenit peste noapte “oameni de afaceri”. Nimeni nu i-a intrebat de unde au avut sute de mii de euro pentru pornirea afacerilor “de succes”. Logic ca cetateanul nu se mai simte protejat in propriul oras, automat ca nu mai exista termenul de siguranta publica.

Solutii ? Toti asteptam solutiile autoritatilor indiferent de numele institutiei. Administratia locala condusa de Cristian Radu doreste sa rezolve problema prin instalarea unui sistem de supraveghere video. Acest sistem ar trebui sa fie sustinut de fortele de ordine din strada, patrule care pana acum nu au dat rezultate. Justitia va trebui sa intre in normal si sa nu mai dea pedepse cu suspendare infractorilor prinsi in flagrant. Va trebui o corelare a tuturor institutiilor pentru ca orice cetatean din Mangalia sa-si parcheze masina pe orice strada, fara sa scoata casetofonul de 2 lei din bord, fara sa plece cu stergatoarele in casa sau sa doarma cu gandul ca la primul sunet ciudat este posibil ca cineva sa-i sparga masina. Autoritatile vor trebui sa recunoasca problemele si sa nu mai publice rapoarte in care furturile sint putine pentru ca cetatenii nu depun reclamatii. Poate singura problema in care cetatenii nu impart vina cu autoritatile.

2 COMENTARII

  1. pana acum … nu mai erau camere si era ok in Mng. Toate pleaca de la faptul ca autoritatile nu isi fac datoria asa cum trebuie…daca ar incerca macar 30% in plus fata de acum…ar fi Super. treaba cu camerele ar fi o idee in plus pt unii sa mai “fure” niste bani usor ( cumparare, montare, mentenanta, etc).
    Daca baza de date e POL RO e la pamanat de 3luni…ca nu au bani de mentenanta…ce mai zicem de cea a orasului :))))))

  2. creati locuri de munca prin atragerea de investitii si investitori sa creeze locuri de munca si atunci infractionalitatea va scadea.asta trebuie sa faceti in primul rand ca in ziua de azi hotii nu se mai sperie nici de camerele de luat vedere,foamea vorbeste si a lovit poporul roman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.