Supranumită ”Simona Halep a yachtingului românesc”, sportiva Yacht Club Regal Român Ebru Bolat, în vârstă Ebru Bolat podiumde numai 15 ani, a urcat duminică, 5 aprilie, a.c., din nou, pe podiumul Campionatului European de Yachting Zoom8, la ediția din 2015, de această dată câștigând argintul la fete. Titlul de vicecampioană europeană l-a obținut în urma unei competiții extrem de dure, cu răsturnări de situație zilnice, până în ultimul minut. Cu o zi înaintea curselor finale, Ebru  conducea clasamentul. Locurile pe podium s-au decis, duminică, chiar în ultima cursă, după o înfruntare în condiții meterologice dificile cu vânt extrem de puternic.

     Competiția s-a desfășurat între 1-5 aprilie la Palamos, Spania și a reunit 54 de sportivi (41 de băieți și 13 fete) din 8 țări Ebru Bolat spaniaeuropene (Estonia, Danemarca, Rusia, Austria, Finlanda, Spania, Norvegia, România). România a fost reprezentată de doi sportivi: Ebru Bolat și Matei Alexandru Duca, acesta din urmă aflându-se la prima sa competiție europeană de profil și prima participare la un concurs la clasa Zoom8.

   Ebru Bolat se menține pe treptele yachtingului românesc de performanță. Contribuția Ebru Bolatsportivei românce la palmaresul României este una remarcabilă, sportiva câștigând anul trecut nu mai puțin de trei titluri internaționale de mare importanță, două europene și unul mondial: campioană europeană la clasa Zoom8 în luna aprilie 2014, campioană europeană la clasa Optimist în luna iulie, pentru ca doar două săptămâni mai târziu să devină vicecampioană mondială la clasa Zoom8.

            În 2015, marea provocare pentru Ebru o constituie câștigarea titlului mondial la clasa Zoom8, la Campionatele Mondiale ce se vor desfășura, în august, în Austria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.