O bistrițeancă stabilită la Cluj s-a hotărât să-și dea apartamentul din Bistrița în chirie. Doi tinerei ce ”păreau copii timizi, la locul lor”, i-au golit casa de bunuri. Inclusiv centrala termică au scos-o din perete. ”De 15 ani lucrez în imobiliare, dar așa ceva nu am mai văzut!” a povestit Antonela.

E un apartament pe strada Liviu Rebreanu, chiar pe pietonal. Am decis să-l închiriez. TOTUL era nou, mobilier, electrocasnice, electronice, chiar am vrut initial să schimb și cafetiera, care nu era nouă. Le-am lăsat lenjerii de pat, prosoape, geluri de duș, creme, de toate” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Antonela.

Un bărbat de pe Valea Bârgăului, Daniel Marian J., s-a arătat interesat să închirieze locuința.

Un verișor de-al meu s-a întâlnit cu el și i-a dat cheia. Era cu o domnișoară. Păreau doi copii timizi, la locul lor. Tocmai de aceea am și făcut copie doar după buletinul băiatului. Am încheiat contract și trebuia să plătească. Doar că nu a mai răspuns la telefon. Nu am insistat, spunând că sunt tineri, se acomodează la casă nouă, nu îi deranjăm. Nu am vrut să fim nepoliticoși, să le violăm intimitatea” a mai spus bistrițeanca.

După ce timp de patru zile nu au mai primit niciun semn de la chiriaș, verișorii Antonelei au mers la apartament pentru a discuta ”față-n față”. Când colo, stupoare.

Au luat tot din casă. Electronice, electrocasnice. Inclusiv centrala din perete au scos-o. Puteau să sară în aer. Vă dați seama că au ieșit pe ușă cu frigiderul ăla mare în spate. CE FEL de om să fii să faci așa ceva? Hai să zici că ia o cafetieră. Nu știu, ceva mai mic. Dar chiar așa??? De 15 ani lucrez în imobiliare dar nu am văzut așa ceva până acum. Și tocmai în Bistrița, care spui că e un oraș liniștit” a mai spus Antonela.

Bistrițeanca a anunțat poliția care a fost la apartament deja.

 Astăzi, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 35 de ani care locuiește în Cluj-Napoca cu privire la faptul că, dintr-un imobil pe care-l deține și pe care l-a dat în chirie, i-au dispărut bunuri în valoare de 10.000 de lei (o centrală de apartament și mai multe electrocasnice).  De la începutul lunii noiembrie a.c., apartamentul, care se află în Bistrița, ar fi fost închiriat unui tânăr de 20 de ani, din Prundu Bârgăului. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru infracțiunea de furt calificat” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Bistrițeanca speră ca alții să NU mai treacă prin ce a trecut ea.

Din câte am înțeles, la cât sunt de profesioniști, nu le-ar fi luat mai mult de jumătate de ceas să golească apartamentul. Acuma, nu știu dacă ne vom recupera bunurile. Dar am vrut să fac public ce am pățit ca oamenii să știe să se ferească pe viitor, să aibă grijă CUI închiriază. Că uite, cu toate copiile după buletine și contracte încheiate, poți păți cine știe ce!” a concluzionat Antonela.

sursa: bistriteanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.