Situație actualizată la nivelul județului Constanța, privind noul coronavirus. Trei persoane au pierdut lupta cu virusul

0
668
FOTO Pixabay

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 42.414 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.196 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate:

  • Deces 1.194: Bărbat, 68 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, astm bronșic, fibrilație atrială), decedat în 07.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța;
  • Deces 1.195: Bărbat, 73 de ani, Constanța, comorbidități (hiperlipidemie mixtă, hipertensiune pulmonară incipientă, tromboză arteră pulmonară segmentară și subsegmentară lob inferior drept), decedat în 07.05, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase;
  • Deces 1.196: Femeie, 80 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II insulino-dependent), decedată în 07.05, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 151 de persoane internate, dintre care 144 din județul Constanța și 7 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.996 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 428 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 518 cadre didactice, 1.275 de elevi, 268 de studenți și 160 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.807 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (404), asistenți medicali (824) și personal auxiliar (579).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (140 – 43 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 16 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 36 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 45 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 9 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 2 ocupate).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 127 de teste antigen rapide și 694 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța, un număr total de 101 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 19.250 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 108 societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 06 mai a.c., peste 200 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.353 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.