De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 25.699 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 591 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

  • Deces nr 586: Bărbat, 64 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi), decedat în 29.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 587: Femeie, 74 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II, fibrilație atrială, hipertensiune arterială, obezitate morbidă), decedată în 29.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 588: Femeie, 81 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială grad III), decedată în 29.12, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 589: Femeie, 60 de ani, Constanța, comorbidități (AVC hemoragic), decedată în 26.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 590: Femeie, 53 de ani, Constanța, comorbidități (AVC hemoragic parietal drept cu efracție ventriculară, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, obezitate, ateromatoză carotidiană bilaterală, hiperuricemie), decedată în 25.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 591: Bărbat, 62 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat, hipertensiune arterială), decedat în 29.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 316 persoane internate, dintre care 302 din județul Constanța și 14 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 2.523 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 2.172 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 262 de cadre didactice, 576 de elevi, 141 de studenți și 74 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).
În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.309 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (307), asistenți medicali (590) și personal auxiliar (412).

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 71 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 76 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 81 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 61 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 11 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 16 ocupate).
În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 984 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.
În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 298 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 92.000 de lei.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 65 de societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 28 decembrie a.c., 550 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.808 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.