De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.818 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 90 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.
În acest moment, sunt 467 de persoane internate, dintre care 429 din județul Constanța și 38 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.624 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 536 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 286 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (76), asistenți medicali (118) și personal auxiliar (92).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 607 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 115 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 81 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 122 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 96 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 49 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 4 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 437 de teste RT-PCR.
Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 252 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 30.910 lei), dintre care 232 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 21.600 de lei.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 51 de societăți comerciale și PFA.
În cursul zilei de ieri, 12 octombrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 967 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.