În cadrul acestei ediții a emisiunii “Seri Cala-tiene”, moderatoarea Luiza Cala aduce în atenția telespectatorilor un eveniment deosebit care a luminat scena culturală în această vară: Festivalul Internațional de Literatură “Poezia – Port la Dunăre”. Invitații speciali ai emisiunii, poeta Florina Zaharia – președintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România și scriitorul Firiță Carp, au oferit o perspectivă captivantă asupra acestei manifestări literare remarcabile.

Între 29 iunie și 1 iulie, orașul Galați a devenit epicentrul literaturii și culturii, într-un eveniment organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Sud-Est, cu sprijinul Primăriei Galați și al Consiliului Județean Galați. Festivalul a fost desfășurat sub cupola celebrării Zilei Dunării, marcând astfel nu doar creativitatea literară, ci și legătura profundă pe care acest fluviu o are cu zona și cultura înconjurătoare.

 Au participa 50 de scriitori din România și 10 scriitori din țările riverane Dunării: Germania, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Croația, Ucraina și Republica Moldova.

Pe 29 iunie, de Ziua Dunării, a fost inaugurată Aleea Scriitorilor din Grădina Publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.