O nouă Seară Cala-tiană a avut loc cu prilejul Zilei Internationale a Poeziei. Declarată de UNESCO, în anul 1999, Ziua Internațională a Poeziei se serbează pe data de 21martie

Luiza Cala: ”Cum am fi putut să serbăm mai frumos decât făcând o călătorie în timp, mergând în Sumer, locul din care avem primele artefacte care atestă nevoia de poezie a omului. Ne-a condus în interesanta călătorie în istoria poeziei doamna Urfet Șachir – scriitoare, profesoară, Președinte Comisia de Cultură a Uniunii Democrate Turce Mangalia. Studiind dreptul, rapid și-a dat seama că nu este făcută pentru partea întunecată a lumii și s-a cantonat în partea sensibilă, frumoasă a ei, în cultură. A studiat Istoria și civilizația turcilor din Dobrogea la Universitatea București. Pasionată de civilizațiile vechi, este precum Șcheherezada, aduce în fiecare număr al prestigioasei reviste Leviathan o poveste interesantă.

Urfet Șachir ne-a vorbit despre prima poetă a lumii, Enheduanna. Chiar numele Enheduanna este o poezie!

Seara a continuat cu poezie recitată de poete, dar și de îndrăgostite de poezie.

Silvana Cojocărașu, poeta care scrie nu numai în română, ci și în italiană, ne-a mărturisit că tot limba maternă este cea mai ofertantă.

Vocea care înfrumusețează, valorizează poezia, vocea Claudiei Galeriu, ne-a bucurat.

Marcela Stancu este îndrăgostită de mirodenii, gusturi rafinate și de poezie!

Gabriela Rugea se refugiază, adesea, în poezie pentru a uita de teancurile de dosare…

Versurile lui Urfet Șachir, ca un covor fermecat, ne-au purtat prin lumi mirifice.

Eu am încheiat seara citind din Margareta Sterian, pictoriță și poetă a ferestrelor. Versurile și viața ei s-au potrivit cel mai bine spațiului în care ne aflam. Pregătisem și ,, Geniul mulțimii” a lui Charles Bukowski, mai actuală ca oricând, dar frumosul POEZIEI a învins, n-am mai citit-o.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.