Elevii francofoni și profesorii de limba franceză din cadrul Colegiului Economic Mangalia au avut o săptămână plină!

Ca în fiecare an,  intervalul 20-24 martie a fost dedicat creațiilor în limba franceză cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Francofonie. Fiecare elev a avut libertatea să-și exprime propria viziune lingvistică și artistică în jurul celor zece cuvinte propuse pentru acest an. Astfel, sub tema   „Dis-moi dix mots sur la toile”, cuvintele au creat o punte actuală între limba franceză și noua tehnologie. Avatar, Canular, Emoticône, Favori, Fureteur, Héberger, Nomade, Nuage, Pirate, Télesnober au fost cuvintele care au stat la baza numeroaselor creații în limba franceză , inserate în mod original în cadrul unor afișe viu colorate care au animat panourile colegiului.

În ziua de 22 martie,  doamnele profesoare de limba franceză , Chiriac Gabriela și  Rotaru Ramona , însoțite de elevii :  Cocu Adina, Cioconea Mona, Cirdei Andreea, Toma Alexandru ( clasa a IX-aB), FialcofschiAntonia( clasa a IX-a D), Asavoae Andreea ( clasa a IX-a A), Coman Andrei, Chelariu Oana  ( clasa a IX-a F),  Burcă Ionut, Rusu Emilia ( clasa a IX-a C), au reprezentat instituția la activitatea organizată la nivel de Centru Pedagogic de către Dna. Profesor Niculae Alina , un workshop intitulat „Lectură și artă francofonă la Mangalia, desfășurat la Biblioteca franceză „Arthur Rimbaud”. Într-o minunată colaborare cu elevi de la Liceul Callatis, elevii Colegiului Economic au evaluat cărți de limba franceză și au realizat în urma acesteia un produs final sub formă de poster.

Multumim elevilor noștri pentru implicare și pentru interesul manifestat față de limba franceză  și de cultura francofonă. Joyeuse fête de la Francophonie à tous les francophones du monde entier!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.