Liceul Teoretic ,,Callatis” participă la Concursul Național „Fără ură, cu toleranţă”

0
190

În perioada 7 februarie – 24 martie 2017, elevii Liceului  Teoretic ,,Callatis” au elaborat  proiectul ,, În spatele tăcerii”,  în vederea participării la Concursul Național ,,Fără ură, cu toleranţă”.

Concursul, aflat la șaptea ediție, este o iniţiativă lansată de Organizaţia Salvaţi Copiii în cadrul programelor educaţionale Drepturile Copilului şi Ora de Net, susţinute de Ministerul Educației Naționale.

Proiectul ,, În spatele tăcerii ” a fost elaborat de elevii clasei a XI a B, sub coordonarea profesorului psiholog  Carmen Faliboga și a profesorului diriginte, specialitatea informatică Mihaela Pilat.

Cele trei activități specifice proiectului : informare la nivelul clasei, dezbatere și clip video, au avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare cu privire la efectele bullying-ului asupra tuturor celor implicaţi, indiferent care este rolul lor în situaţia de agresiune (victimă, agresor, martor), precum și evidențierea încălcării Drepturilor Copilului prin aceste fapte.

Bullying-ul este caracterizat ca un comportament agresiv intenționat care (a) este menit să provoace disconfort sau durere, (b) implică un dezechilibru de putere și tărie între agresor și victimă, și (c) se manifestă repetitiv, regulat.

În şcolile din România, în mod repetat, 3 din 10 copii sunt excluşi din grupul de colegi,  tot 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, iar 1 din 4 copii a fost umilit în faţa colegilor, potrivit unui studiu naţional despre fenomenul de bullying, realizat de organizaţia „Salvaţi Copiii” în 2016.

Studiul arată că 73% din copii au fost martorii unei situaţii de bullying în mediul şcolar, 58% au asistat la situaţii de bullying în propria clasă, 46% în grupul de prieteni, iar 69% în mediul online.

Mesajul callatienilor transmis tuturor celor implicați în mod direct în situații de bulling:  Prietenie, toleranţă, non-discriminare, diversitate !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.