Perioada 27-31 martie  a fost dedicată activităților  speciale din cadrulSăptămâniiȘcoala Atlfel. Astfel, elevii au beneficiat în fiecare zi de activități instructive și educative care au îmbinat utilul cu plăcutul.

           În prima zi a săptămânii, 27 martie 2017 a fost organizată Ziua porților deschise. Elevii de gimnaziu,veniți în număr mare, au fost informați despre  oferta educațională a liceului  și au vizitat spațiile de învățământ.În fiecare  sală de clasă au fost organizate activități speciale, de la ateliere hand-made cu diferite tematici până la mese rontunde pe teme istorice, religioase, psihologice, activități de dezvoltare personală, lecții experimentale de fizică, prezentări ale firmelor de exercițiu, competiții sportive, diseminări de proiecte europene.

           Marți, 28 martie, la solicitarea instituției noastre, I.S.U.Dobrogea a organizat o simulare de evacuare în caz de incendiu sau cutremur. Elevii au fost informați cu privire la principalele măsuri ce trebuie luate în caz de urgență, cum trebuie să se comporte în astfel de situații și cum să aplice planul de evacuare.

          Miercuri, 29 martie,au fost organizate activități sportive: un grup de elevi a desfășurat activități sportive în Parcul Aventura din Neptun, în timp ce alți elevi au făcut mișcareîn parc sau pe faleza orașului. A fost de asemenea organizată o excursie la București. Obiectivul deplasării a fost familiarizarea elevilor cu elemente ale patrimoniului național, științific și cultural în urma vizitării Muzeului Național de Geologie, a Muzeului Satului și a Muzeului National de Istorie NaturalăGrigore Antipa.

            Joi, 31 martie, s-au derulat,în cadrul scolii, două activități de amploare, precum și o excursie de o zi.

Începând cu ora 9:00, dr. Cătălin Rădulescua fost mentorul unei activități intitulate „Viața are prioritate!”, o activitate practică prin care elevii au fost învățați în ce situații și cum anume să acorde primul ajutor. Domnul doctor a expus detaliat situațiile în care acordăm primul ajutor, le-a vorbit elevilor și profesorilor prezenți despre situațiile de urgentă medicală  în care se impune intervenția ambulanței pentru a salva viața și le-a împărțit celor prezenți  pliante cu informații folositoare.

A doua activitate a fost coordonată  de către profesorii din catedra de Comerțîn colaborarecu Asociația „Școala copilului meu” și  a avut loc în Laboratorul de Comerț. Au fost amenajate două standuri, unul cu produse alimentare, altul cu produse nealimentare (exponate hand-made cu motive pascale), iar elevii și-au putut prezenta produsele.

            În aceeași zi a fost organizată o excursie la baza militară de la Mihail Kogalniceanu. Dl. Maior  Bota Ionuț a pregătit pentru această vizită un program special, care a inclus  prezentatea unor  elicoptere și avioane militare, precum  și a echipamentelor din dotare. Vizitas-a încheiat cu asistarea la decolarea mai multor avioane MIG 21.

În ziua de vineri, 31 martie, a fost finalizată acțiunea  care  și-a propus colectarea de îmbrăcăminte, produse de igienă, alimente perisabile și neperisabile,  în vederea donării lor către Asociația „Iulia Movilă”. Mulțumită elevilor, părinților și profesorilor această acțiune de voluntariat a fost un adevărat succes.

          Tot vineri, 31 martie, Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic a fost gazda întâlnirii metodice a bibliotecarilor și a profesorilor documentariști din județul Constanța. În cadrul acestei întâlniri cu tema Excelenței sale, cartea! invitații  s-au bucurat de prezența apreciatei scriitoare Dora Alina Romanescu.

            Toate aceste activități s-au desfășurat într-o atmosferă caldă, relaxantă și s-au bucurat de interes din partea elevilor, astfel încât putem spune că a fost o săptămână reușită. Elevii au învățat să socializeze, să lucreze în echipă, să aprecieze beneficiile sportului și ale activităților în aer liber, să fie solidari cu cei aflati la nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.