Sancțiuni mai mari pentru încălcarea Regulamentului activităților comerciale, în sudul litoralului

0
362

Consilierii locali din Mangalia au adoptat, recent, un proiect de Hotărâre care reglementează desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, în oraș și stațiunile din sudul litoralului. Astfel, prin modificarea HCL Nr.165/25.06.2020, operatorii economici care nu dețin autorizații de funcționare și nu au plătit taxa de amplasament vor fi sancționați contravențional cu amenzi minime, majorate de la 1500 la 2000 de lei, putându-se ajunge până la ridicarea autorizației de funcționare.

În cazul în care sunt identificate amplasamente pentru care operatorul economic nu face dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, aceasta va fi încasată imediat, potrivit situaţiei din teren. Cei în cauză au obligația să continue procedura de autorizare şi să suporte eventualele consecinţe legale, impuse de Regulamentul activităților comerciale și serviciilor de piață.

O altă modificare adusă actului administrativ este reprezentată de majorarea pragului minim de amenzi, de la 1500 la 2000 de lei, în cazul constatării unor contravenții specifice tipului de activitate prestată. În acest sens, desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică de către unităţile tip restaurant sau bar, fără a deţine autorizaţie de funcţionare, se sancționează cu amendă de la 2000 lei la 2500 lei şi cu suspendarea activităţii comerciale până la autorizare.

Sancțiuni similare se aplică și pentru activitățile recreative și distractive, fără autorizație de funcționare. În cazul unităților de tip hotelier, amenzile pentru lipsa autorizației de funcționare ajung până la 2500 de lei, activitatea acestora putând fi suspendată, până la autorizare. Aceleași sancțiuni se aplică și comercianților care nu își avizează autorizațiile de funcționare, în termenul pevăzut de reglementările legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.