Misiunile jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în perioada 19 – 25 iulie

0
288

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în perioada 19 – 25 iulie a.c., acționând  în cooperare cu poliţiştii constănţeni,  pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională .

Pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 259 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 49000 lei pentru următoarele fapte: adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, intrarea cu autoturimul pe plajă,  refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii.

În aceeaşi perioadă echipajele de jandarmerie au constatat 1 faptă de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, jandarmii au avut în vedere desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor cultural-artistice, sportive şi de protest ce au avut loc în zona de competenţă.

Săptămâna trecută au mai fost executate 17 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete, 8 misiuni împreună cu lucrători ai Direcţiei de Sănătate Publică, 1 misiune alături de lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa,  precum şi 3 misiuni în sprijinul executorilor judecătoreşti.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă.

De asemenea, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Reamintim tuturor cetăţenilor  faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când situaţia o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.