În contextul actual al societății, educarea tinerilor pentru formarea, dezvoltarea şi  promovarea unui stil de viaţă sănătos devine o prioritate. Din acest motiv, Liceul Teoretic  ”Callatis”,  în parteneriat cu Spitalul Municipal Mangalia și cu studenții voluntari ai Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității ”Carol Davila”, membri în Departamentul de Sănătate Publică al Societății Studenților în Medicină București,  a derulat,  în perioada martie – iunie 2022,  proiectul județean  ” Sănătate înainte de  toate”, coordonat de doamnele profesoare  Buzea Ramona și Bărbulescu Ana-Maria .

Principalele activități au fost: concursul de desene și fotografie pentru elevii ciclului  primar și gimnazial şi simpozionul pentru cadre didactice. Lucrările profesorilor au apărut în volumul cu același titlu, iar produsele elevilor au fost reunite într-o expoziţie  intitulată “Sănătatea  înainte de toate” și au fost expuse în holul Pavilionului de pediatrie si al pavilionului C din incinta Spitalului Municipal. Nu în ultimul rând, trebuie amintită și acțiunea de voluntariat „Curățăm plaja împreună”, la care au participat mai mulți elevi din clasele gimnaziale.

Împreună cu peste 20 de cadre didactice din cele 11 școli partenere din județele Constanța și Tulcea, care au desfățurat activități fizice și online, proiectul și-a atins scopul, acela de  cultivare a unor obiceiuri şi atitudini responsabile faţă de sănătatea proprie şi a celor din jur, concomitent cu implicarea activă a părinţilor pentru consolidarea comportamentelor sănătoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.