În ultima zi a lunii iunie s-a derulat prima zi a celei de-a doua ediție a Forumului Smart Village, la Jupiter. Forumul se va desfășura până în data de 4 iulie 2022.

Evenimentul își propune să conștientizeze conceptul de ”sat inteligent” în România și să îl aplice pentru comunitățile rurale, care au nevoie de strategii de dezvoltare sustenabilă, care să determine creșterea calității vieții la sat.

La aceată conferință participă reprezentanți ai autorităților locale, ai ministerelor care implementează strategii și reforme legate de smart village, ai mediului academic, de cercetare și inovare, ai mediului de afaceri care dezvoltă soluții de dezvoltare economică modernă.

Evenimentul a fost deschis de domnul Viorel Stoica în calitate de organizator, președinte al Asociației Satelor Inteligente și manager al S.C. Satul Inteliget S.R.L. În continuare a luat cuvântul doamna Mădălina-Teodora Andrei, în calitate de vicepreședinte al Asociației Satelor Inteligente, cu  o prezentare a viziunii smart village. Următoarele prezentări au captat interesul participanților și au adus o plus valoare și un schimb de experiență util:

  • Tehnologii care vor schimba fermierii și agricultura. Ce este Agricultura de Precizie?  – Constantin Furdu – expert Smart City / Smart Village;
  • Digitalizarea si tranziția verde, rolul centrelor de inovare digitală în conceptul de twin transition, verde și digitală, soluții și servicii: – Irina Gabriela Rădulescu – Manager Danube Engineering Hub. Creșterea eficientei energetice în clădiri administrative și finanțări europene 2022 – 2027:
  • – Cezar Caleap – președinte Asociația profesională pentru excelență constructivă și eficiență energetică din România;
  • Soluții inteligente pentru comunitate. Telemedicină:  Iuliana Mirela Balteș – director adjunct Complex Multifuncțional Caraiman;
  • Proiect la cheie. Instalație de cracare termică a deșeurilor de cauciuc sau plastic: – Ioan Negoiță – director REAKTOSTAR SRL;
  • Soluții și servicii de tranziție verde și digitală pentru autorități și mediul de afaceri-partea I: Costin Lianu – director general USH ProBusiness: coordonator Wallachia eHub și Smart eHub.

Dezbaterile continua cu prezentări ale autorităților publice centrale precum și din partea parlamentului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.