Salubritatea in Mangalia si statiunile aferente reprezinta o problema pe zone. Nu putem declara ca Mangalia a fost  in general un oras  murdar. De la instalarea noii administratii in vara 2012, se pare ca ADP-ul a dorit sa ne arate ca se poate tine sub control problema in mare parte dar cu intelegere si din partea cetatenilor ca persoane fizice si mai ales a agentilor comerciali. In statiuni unii agenti comerciali au impresia ca primaria le sta gratuit la dispozitie cand lasa deseurile dupa programul de lucru chiar in fata unitatilor comerciale. Fara o intelegere din partea tuturor partilor implicate, problema salubritatii nu poate fi rezolvata in totalitate.

     Exista totusi si mosteniri ale fostei administratii 2008-2012 care a creat gropi de gunoi ilegale. Cel mai evident exemplu este cel prezentat de Mangalia TV in fata unitatii de pompieri Neptun, in urma sesizarilor asociatiei Drepturi Civile. Groapa de gunoi ilegala se afla si acum acolo doar ca este astupata cu pamant. Fosta administratie a mimat ecologizarea impusa de Garda de Mediu. Acum problema este aruncata un curtea noii administratii care trebuie sa gaseasca solutii.

      Recent am prezentat si cazul persoanelor fizice din cartierul colonisti care arunca gunoiul in strada pentru a nu incheia un contract cu firmele de salubritate, motivand ca stau la case si ar dori pubele de gunoi zonale gratuite. Ce uita aceste persoane este ca toti cei care stau la bloc platesc taxe pentru salubritate si automat pentru pubele de gunoi din jurul blocurilor. Astfel persoanele fizice nu prea fac usora munca celor din administratia locala, prea multi cetateni nu au ajuns la nivelul de perceptie ca trebuie sa fie responsabili pentru zona in care traiesc sau circula si arunca fara pic de bun simt orice ambalaj pe jos, pentru ca in mentalitatea lor va veni cineva sa stranga. Rezolvarea ar putea fi doar cu sanctiuni clare din partea autoritatilor, caci de educat nu mai poate fi vorba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.