Unul dintre cei mai cunoscuti actori culturali romani, jmEvents, cu numeroase programe si proiecte europene si internationale (www.jmEvents.ro ), adauga in portofoliu un eveniment de marca – infiintarea ESTA Romania.

 European String Teachers Association (ESTA) este o organizatie prestigioasa, cu sediul la Berna, cu statut consultativ la Consiliul Europei. ESTA a fost infiintata in 1972, de artisti eminenti, printre care Yehudi Menuhin, Marianne Kroemer si Max Rostal fiind in prezent o organizatie umbrela care gazduieste 30 de filiale nationale si peste 5000 de profesori ca membri. Reteaua ESTA include Austria, Albania, Belgia Flanders, Belgia Wallon, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Marea Britanie si Ucraina.

 Scopul initial al ESTA a fost promovarea celor mai inalte standarde in procesul de predare a instrumentelor de corzi si incurajarea schimbului de idei intre profesorii de corzi si artistii din Europa. In prezent, obiectivele ESTA vizeaza:

  • oferirea unei platforme internationale de promovare si comunicare pentru artistii si profesorii de vioara, viola, violoncel si contrabas din intreaga Europa
  • organizarea de evenimente dedicate artistilor si profesorilor de corzi – forumuri, seminarii, conferinte, workshopuri
  • prezentarea platformelor de tineri artisti, concursuri, festivaluri in domeniul instrumentelor de corzi
  • promovarea calitatii actului pedagogic si de interpretare la cele mai inalte standarde

ESTA se bucura de numeroase parteneriate internationale cu asociatii si retele profesionale din intreaga lume American String Teachers Association (ASTA / SUA), Australian String Association ( AUSTA / Australia), STANZA (Noua Zeelanda) si STRINGNET (Africa de Sud). De asemenea, intre partenerii sai se numara European Piano Teachers Association (EPTA).

Relatii foarte stranse sunt mentinute si cu Incorporated Society of Musicians, the Music Education Council and the UK Graded Examination Boards.

 In 2013 Romania se alatura tarilor in care exista o filiala ESTA, prin invitatia primita de jmEvents, de a infiinta organizatia nationala.

Pentru inceput, membrii organizatiei au fost selectati din institutiile de invatamant muzical din Bucuresti si jud. Ilfov – universitate, academie, licee, scoli de muzica, urmand ca lista acestora sa se completeze cu profesori de vioara, viola, violoncel si contrabas din intreaga tara.

La conducerea ESTA Romania se afla dl. Luigi Gageos / Presedinte si Prof. Nicolae Antonescu / Vicepresedinte.

Cei ce vor sa afle mai multe informatii despre asociatie vor putea accesa site-ul oficial al ESTA Romania cat mai curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.