[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20121205primar.mp4″]Referendum pe 9 decembrie !

15 COMENTARII

 1. Listele de participare la referendum sunt comune cu cele de la parlamentare?
  daca vreau sa votez doar la referendum, pot?

 2. Observ că, nici autoritatea locală dar nici noi, nu vrem să înţelegem că acest referendum nu produce efecte juridice, ci mai degrabă s-a urmărit şi se urmăreşte mobilizarea electoratului pentru a participa la vot, întrucât la o rată de participare scăzută bigbrotherul uslinos are de pierdut!
  Să ne fie clar: consultarea unei comunități locale, indiferent de rezultatul votului, nu poate influența în niciun mod legi și norme naționale sau europene.
  Ştiu că Biroul Electoral Central, în urmă cu aproape două săptămâni, a transmis în teritoriu celor vor să organizeze referendumuri cu ocazia alegerilor generale că, aceaste consultări nu se pot organiza în secțiile de votare în care se vor desfășura și alegerile generale, nefiind vorba de o consultare la nivel național.
  Ce înseamnă asta ❓ Cheltuieli cu organizarea ❗ Cine plăteşte ❓ Dorel ❗

 3. Sau , mai pe intelesul tuturor , o singura persoana/comisie abilitata poate mictiona pe dorinta noastra aproape unanima de a interzice extragerea gazelor de sist . Cartile se fac la un nivel mult mai inalt si mi-e teama ca acordul Romaniei ar fi ultimul lucru de care ar depinde interesele celor de la Chevron .

 4. Vedeti dl bazel cum o dam politic, mama ei de politica. Nu ma intereseaza usl-ul sau ard-ul. Nu stiu de ce folositi aceesi moneda ca a presedintelui Basescu, aceea de a stopa populatia de a veni la vot. Din contra, ar trebui impulsionati, asa e democratic.
  Referitor la referendum, dati-mi voie sa va contrazic: consultarea unei comunitati locale este imperios necesara atunci cand apare o problema de interes local. Iar gazele de sist sunt o problema si populatia trebuie sa-si dea votul. Ca este da sau nu poporul va decide.
  Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului:
  Art. 1. In Romania suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative si prin referendum.
  Art.2. (2) In conditiile prezentei legi se poate organiza si desfasura si referendum local asupra unor probleme de interes deosebit pentru unitatile administrativ-teritoriale.
  Art. 13. (1) Problemele de interes deosebit din unitatile administrativ-teritoriale si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, in conditiile prezentei legi, aprobarii locuitorilor, prin referendum local.
  Asa ca nu mai dezinformati. Daca sunteti pro gazelor de sist veniti cu argumente solide, nu cu dorintele unor politicieni de a se imbogatii pe spinarea noastra.

 5. Când treci prin viaţă, singura diferenţiere pe care o poţi face este cu sau fără vaselină sau cu juvăţ.
  Făgaşul şi direcţia sunt stabilite de alţii.

 6. Logica este sa mergem la referendum si sa punem stampila pe nu gazelor. Vrem apa curata, litoral si liniste. La deputati si senatori anulam votul sa le dam o lectie.

 7. M-aţi înţeles greşit !
  Reiteram ideea că … de fapt primul scop al acestui referendum este mobilizarea electorală, pe loc secund fiind întrebarea aia ambiguuă şi ineptă !
  Vă repet încă odată: consultarea, indiferent de rezultat, nu produce efecte juridice … cum nici consultarea naţională privind reducerea numărului parlamentarilor şi parlament unicameral nu a produs efecte. Se va lua act de ezultat … şi cam atât ;). Dacă în strategia naţională Guvernul României (oricare ar fi ! ) are inclusă exploatarea gaze de şist sau Roşia Montană, aşa se va întămplă. Interesul local sucombă în faţa interesului general naţional ! Sunt pro exploatare gaze, cupru, aur etc în condiţii de siguraţă şi de protecţie a mediului… şi m-am explicat de atâtea ori de ce încât nu le mai repet. Riscuri vom întâlni la tot pasul ! Ucraina ne-a contaminat. Ruşii ne-au contaminat cu civilizaţia lor impusă cu forţA. Bulgaria cu Belene ne-a tăiat respiraţia de atâtea ori. Ungaria a contaminat Dunărea. Serbia la fel. Cu ce ne-am ales dacă noi am fost cuminţi ❓ Cu sărăcie bădie, cu sărăvie ! . Ne fudulim că avem de toate … dar le ţinem acolo generaţiilor viitoare. Nu suntem ipocriţi ❓

 8. daca iesim la Referendum in numar mare…cei din guvern o sa ia aminte cand vor sa “vanda” natura din zona…daca suntem multi or sa ne bage in seama…daca tratam cu gandul ca nu se va rezolva nimic si votam degeaba, ei nu ne vor lua in seama si daia fac ce vor cu noi, ca noi ii lasam in mod indirect…adica nepasarea noastra devine imbold pt ei.
  Iesiti macar la referedum…daca la parlamentare nu vreti, nu aveti cu cine, vreti sa le atrageti atentia prin neprezenta, etc
  Decizia e a voastra, insa ganditi cu atentie…viitorul nostru depinde si de noi !!!

 9. Nu inteleg un lucru;acum ceva timp primarul a avut sedinta de consiliu cu usile inchise pentru acordarea drepturilor de prospectari marine catre o firma necunoscuta(mai tineti minte Mangalia TV ca v-am intrebat daca a-ti aflat mai multe despre acea sedinta),iar acum suntem scosi la referendum.Oare spaga a fost prea mica???

 10. Ce sa tinem minte? Un sau o anonima care vorbeste in numele partidului sub diverse pseudonime? Comentarii penibile. Terminati cu politica de cartier. Mergeti la referendum pentru viata celor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.