DNA a dispus trimiterea in judecata, in stare de arest, a inculpatului Iuzeir Raim.

19
159

     Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

–    IUZEIR RAIM, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-au reținut infracţiunile concurente de înşelăciune şi şantaj

şi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor:

–     SULIMAN IUSEIN SINAN, în sarcina căruia s-a reținutinfracţiunea de complicitate la şantaj;

–   DUMITRU VASILE, în sarcina căruia s-a reținut infracţiunea de complicitate la şantaj;

 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În luna martie a anului 2012, în urma cumpărării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, inculpatul Iuzeir Raim a promis că va achita proprietarului, persoană vătămată, suma de 33.000 euro reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. Această sumă de bani reprezenta o parte a prestaţiei promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată.

Inculpatul însă nu a achitat acesteia din urmă decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Suliman Iusein Sinan și de Dumitru Vasile, a exercitat ameninţări cu acte de violenţă asupra persoanei vătămate. Scopul acestora era de a determina persona vătămată să renunţe la încercarea de a recupera de la inculpatul Iuzeir Raim, pe căi legale, restanța de 20.000 euro.

 Concret, starea de fapt detaliată în rechizitoriu este următoarea:

 La data de 18.03.2013,  o persoană (parte vătămată în cauză) a sesizat organele de poliție cu o plângere îndreptată împotriva inculpatului Iuzeir Raim, arătând că începând cu anul 2008,  ar fi primit de la acesta din urmă, cu titlu de împrumut, diverse sume de bani pentru care a fost nevoit să achite dobânzi cămătăreşti.

          Persoana respectivă și soția sa  au declarat că în anul 2011, inculpatul le-ar fi acordat un nou împrumut, în cuantum de 30.000 euro, cu o dobândă de 10% pe lună.

Pentru a garanta îndeplinirea obligaţiei de restituire a împrumutului, inculpatul i-ar fi cerut persoanei respective să constituie o ipotecă asupra unei pensiuni pe care aceasta din urmă o deținea pe malul Portului Turistic Mangalia, solicitare acceptată. Ipoteca ar fi fost constituită în favoarea concubinei inculpatului Iuzeir Raim.

La un timp după acordarea acestui împrumut şi după constituirea garanţiei reale imobiliare arătate, persoana împrumutată s-ar fi aflat în imposibilitatea de a achita împrumutul lui Iuzeir Raim, motiv pentru care cei doi au stabilit ca aceasta să îi vândă inculpatului pensiunea asupra căreia constituise ipoteca.

În acest sens, concubina inculpatului ar fi dat o declaraţie pe proprie răspundere prin care a solicitat radierea ipotecii instituite asupra pensiunii situate în Portul Turistic Mangalia, iar ulterior persoana împrumutată ar fi vândut fiului inculpatului imobilul respectiv.

Valoarea imobilului tranzacţionat ar fi depăşit cu mult valoarea împrumutului, motiv pentru care inculpatul Iuzeir Raim ar fi fost de acord să îi dea fostului proprietar mai multe compensații, în contul diferenței.

Astfel, în schimbul pensiunii, inculpatul ar fi renunţat la datoria pe care persoana împrumutată o avea faţă de el, ar fi transmis dreptul de proprietate asupra unui teren, situat într-o localitate din județul Constanţa şi ar fi  achitat echivalentul în lei a 19.000 euro în contul  soției persoanei împrumutate.

Totodată, inculpatul Iuzeir Raim a promis că va da şi un autoturism marca Mercedes Benz Clasa S, evaluat de comun acord cu partea civilă la suma de 33.000 euro. În acest sens, inculpatul i-ar fi dat părţii vătămate, în original, cartea de identitate a autoturismului

Cu toate acestea, inculpatul a refuzat să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru autoturismul marca Mercedes Benz clasa S.

Partea vătămată şi soţia acestuia au arătat că inculpatul a refuzat ulterior să le mai transmită autoturismul în litigiu, afirmând că dăduse acest bun unei alte persoane. Prin urmare, cei doi au fost îndrumați către acea persoană pentru a prelua suma de 33.000 euro, la cât fusese evaluat autoturismul respectiv. Din cei 33.000 euro, partea vătămată a primit 13.000 euro, urmând ca diferenţa de 20.000 euro să o primească într-un interval de 6 luni.

În luna septembrie a anului 2012, când partea vătămată i-a cerut inculpatului Iuzeir Raim restul de bani, convenit prin înțelegerea inițială,  acesta din urmă ar fi ameninţat-o cu acte de violență  şi i-ar fi spus că nu îi va mai da nicio sumă de bani. În primăvara anului 2013, inculpatul a transmis părţii vătămate, prin intermediul mai multor persoane, să îi restituie cartea de identitate a autoturismului arătat.

În luna septembrie a anului 2012, inculpatul Iuzeir Raim a aflat că partea vătămată sesizase organele de poliţie, motiv pentru care a început să exercite presiuni asupra sa pentru a-şi retrage această plângere.

Această situaţie a continuat până la finalul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie 2013, iar pentru a o determina să îşi retragă plângerea, inculpatul Iuzeir Raim a proferat în continuare ameninţări cu săvârşirea de acte de violenţă la adresa părţii vătămate.

În continuare, în acelaşi scop, inculpatul Iuzeir Raim i-ar fi dat părţii vătămate un microbuz marca Mercedes, evaluat la 3.500 euro,  dar care valora în realitate 2.400 euro, precum şi un autoturism marca Volkswagen Golf, evaluat la 1.500 euro, dar care valora în realitate 400 euro. Totodată, inculpatul Iuzeir Raim i-a promis părţii vătămate că îi va achita suma datorată, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Inculpaţii Suliman Iusein Sinan şi Dumitru Vasile l-ar fi sprijinit pe inculpatul Iuzeir Raim şi ar fi încercat, la rândul lor,  să o convingă pe persoana parte vătămată să renunţe la plângerea formulată împotriva lui Iuzeir Raim.

Prezenţa celor doi coinculpaţi a fost una intimidantă, deoarece partea vătămată cunoştea despre aceştia că sunt persoane violente, cunoscute cu antecedente penale, precum şi prieteni cu inculpatul Iuzeir Raim.

De asemenea, partea vătămată a precizat că acţiunile conjugate ale celor trei inculpaţi i-au provocat o intensă stare de temere, atât pentru sine cât şi pentru soţia sa, în condiţiile în care  acesta lucrează în afara ţării, iar soţia sa rămâne singură în municipiul Mangalia.

 

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui teren aparţinând inculpatului Iuzeir Raim, până la concurenţa sumei de 20.000 euro.

          Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

   Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

19 COMENTARII

 1. Si eu refuz sa cred. Acest cetatean cinstit Raim care munceste cu spirit de abnegatie , un exemplu demn de urmat pentru tinerii mangalieni. In viata lui nu a bagat vreo fata la produs si nu a santajat pe nimeni , nu a dat bani cu camata , nu tinea arme in casa s.a.m.d.
  Sigur e vreo inscenare mai alec ca cel de al doilea inculpat pe nedrept e si el un baiat deosebit de cinstit , nu a fost implicat pana acum in nici un scandal.

 2. hahaha .. daca ar fi sa ia DNA ul pe toti ar ramane Mangalia fara jumatate din locuitori..mai ale partea colorata

 3. Acest Raim , unul dintre investitorii Mangaliei , a facut un spatiu comercial splendid in statia de pe portului unde isi pot serba si micutii nostri zilele de nastere , are firma in santier , microbuze , da de munca la oameni , a facut o vila minunata acolo unde erau trei garaje putregaite si se reparau masini la negru , si una in curtea spitalului printre vilele netencuite si darapanate , noroc cu Raim ca mai da aspect orasului.

 4. Ce dracu` , ma , acest om cu un extraordinar spirit intreprinzator s-ar potrivi de minune scaunului de primar . . Daca si-ar forma o echipa cu oameni la fel de integri , buni manageri si cu o viziune formidabila in mediul de afaceri ( Giolgau , Vasilica , Ridvan , Sinan , Tamer , etc… ),in 2 ani de zile orasul nostru ar deveni principala atractie turistica a Europei , n-ai mai vedea someri in Mangalia .

 5. sa va duceti toti tigani la puscarie asta ar fi singura atractie a orasului intrucat ar putea veni turisti si ar sta mai linistiti
  un orasi curat inseamna un orasi fara caini si tigani
  si va rog nui mai pupati in cur ca nu meriata

 6. Comentariile anterioare sunt ironice, umor negru :))! Macar de s-ar curata Mangalia ca e plina de scursuri!

 7. Nu stiam ca Raim e atat de mult pupat in fund pe situri eu inteleg ca va dat bani Raim sa va luati o shaorma dar mai exista si oameni care gandesc, adica voi primii trei apreciati munca pe care a facuto Raim in Mangalia ,cui a dat Raim loc de munca fara sa il tepuiasca ,voi nu vedeti cat de ignoranti ati devenit prostia voastra devine enervanta.

 8. cui i-a dat Raim tzeapa?sau cui i-a fct raim rau? dar de beinur,nu ziceti nimic de cap tataresc?ca a terorizat orasu Mangalia de clanu lalai de drogati erdivan,taner,mico genghiz de aia nu ziceti nimic…care terorizeaza lumea?pe astia cine ii vede?

 9. adevarati tzigani astia sunt CLANU LALAI,vand tigari la colt de strada,tepuieste lumea,aduc droguri din malaga si vand oin oras,se i-a de lume,conduc masini fara permise,au masini fara acte,nu platesc impozite la primarie…se i-a de lume aiurea…pe astia cine ii vede?pt astia nu exista lege?

 10. Daca nu era BEinur orashu mangalia era necunoscut ,datorita lu beynur il mai stie lumea pe raym ,beynur e cunoscut de toata tzara europa ,raym doar in judetu cta

 11. toata politia din mangalia este langa clanurile mafiote din mangalia si stau in pozitia de drepti ;sunt fricosi si fara pic de personalitate ;traiesc si respira de pe spatele interlopilor;clanurile nu au vina ,vina o are legea din mangali incepand cu primaria,politia judecatoria si terminand cu noi cei care nu avem curaj sa facem ordine

 12. Căutați un creditor veritabil de împrumut ?. Aveți nevoie de un împrumut imediat pentru a vă achita datoriile sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost respinsă de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de ipotecă? Nu te uita mai mult pentru că suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare un trecut. Împrumuturile acordate persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest suport pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și utilă și dorim să oferim împrumuturi. Deci, contactați-ne astăzi prin e-mail la:
  (Patriciajames205 @ gmail.com / elizabethandy95 @ gmail.com) Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de creditare și să vă întoarceți la mine acum, deoarece acesta este primul pas în obținerea unui împrumut de la această companie

  DATE APLICABILE

  1) Numele complet:
  2) Țara:
  3) Adresa:
  4) Stat:
  5) Sex:
  6) Starea civilă:
  7) Ocupatia:
  8) Număr de telefon:
  9) Poziția actuală în locul locului de muncă:
  10) Venit lunar:
  11) Suma împrumutului necesară:
  12) Durata împrumutului:
  13) Scopul împrumutului:
  14) Religia:
  15) Ați aplicat înainte:
  16) Data nașterii:
  Mulțumiri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.