6.285 de cereri de înscriere în clasa pregătitoare

0
57

La nivelul județului Constanța, pentru anul școlar 2014-2015,  au fost completate  6.285 de cereri de înscriere  în clasa pregătitoare.

În perioada 18 februarie – 14 martie 2014, au fost evaluați psihosomatic în cele 38 de centre, desemnate de CJARE, 1.831 de copii în vederea înscrierii în clasa pregătitoare, pentru care au fost emise următoarele recomandări: 1.624  – clasa pregătitoare, 91 – clasa I și 116 – grupa mare.

În perioada  21 – 22 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, pe site-urile acestora, cât şi  pe site-ul  Inspectoratului Școlar Județean Constanța candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

 A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 25 martie – 4 aprilie, iar pe 11 aprilie se vor afişa rezultatele finale.

De asemenea, precizăm că la nivelul judeţului Constanţa numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este de 7.810.

Cu acest prilej, inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Apreciez efortul susținut al psihologilor, profesionalismul  și responsabilitatea de care au dat dovadă în evaluările realizate, cele mai multe dintre acestea – 139 – fiind realizate de psihologi din cadrul Centrului Județean de Resurse și  de Asistență Educațională.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.