Compania Chevron a reusit involuntar sa puna pe harta lumii satul Pungesti. Pentru prima data nu am mai auzit cuvinte urate la adresa romanilor, aluzii la infractionalitatea unor etnii si altele. Din toata nebunia scandalului, in care o mana de oameni simplii erau speriati de ceea ce urmeaza sa li se intample pentru urmatori 25 de ani, conform pliantelor Chevron, intreaga lume a vazut Romania si din alta perspectiva. Americanii de rand au transmis prin mesaje online ca sunt alaturi de simplii cetateni. Comentarii sunt fenomenale. Ce au inteles simplii americani ? Ca o companie, din pacate spun ei, americana, incalca dreptul la proprietate. Ne-au asemuit situatia cu a celor din tarile asiatice, africane, islamice, pe unde trupe cu insemne americane au deschis calea unor companii private care cautau resursele naturale ale fiecarui stat. Avem si trupe stationate pe teritoriul Romaniei, avem si companii americane care cauta resursele tarii cu orice pret si avem tiranii la conducere care ne vand pe nimic. Daca ne opunem avem trupe de mascati, trupe de represiune a manifestantilor: batrani, femei, preoti. Da preoti.

preot

“Preoti, cu cruce-n frunte, caci oastea e crestina,
Deviza-i libertate si scopul ei preasfant.
Murim mai bine-n lupta, cu glorie deplina,
Decat sa fim sclavi iarasi în vechiul nost’pamant!”

Imnul Romaniei

Americanii de rand ne transmit online ca la ei dreptul la proprietate este sfant si il apara cu orice pret. Adevaratii romani ar spune ca proprietatea este chiar nepretuita. In toate tarile s-a vazut la TV sau in mediul online, imaginea unor oameni care lupta pentru ceea ce organizatiile lumii mimeaza de ani de zile ca fac. Lupta contra poluarii. Acum, cand este vorba de un satuc, nu mai vedem institutiile internationale sa actioneze impotriva poluarii. Nu se pot tine seminarii probabil pe milioane de euro pe camp la tara. Caci asta fac multe organizatii. Ne vorbesc despre ceva. Uneori nici ei nu stiu exact despre ce, poate nici nu-i intereseaza, atata timp cat sunt platiti la ora. Seminarii, dezbateri, vorba lunga, fara documente. Fara demersuri scrise din care sa rezulte un efect clar. Institutia “Avocatul Poporului” a uitat semnificatia titulaturii, a uitat pentru cine lucreaza. Dupa ce s-au vazut in tirul de reprosuri, repezentantii institutiei au reusit sa mimeze un interes pentru ceea ce se intampla la Pungesti:

comunicat_14decembrie2013“Evenimentele de la Pungesti, in atentia Avocatului Poporului

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legatura cu situatia din comuna Pungesti, judetul Vaslui si evenimentele petrecute pe raza acestei localitati, cu prilejul recentelor proteste. In exercitarea atributiilor conferite de lege, reprezentantii institutiei Avocatul Poporului s-au deplasat în comuna Pungesti, unde au discutat cu oficialitatile din cadrul primariei. De asemenea, au fost initiate intalniri cu reprezentantii Jandarmeriei si urmeaza sa aiba loc discutii cu participantii la protest. Verificarile sunt in curs de desfasurare, iar concluziile vor fi aduse la cunostinta opiniei publice.”

Ce trebuie inteles si de ce trebuie urmarit cu atentie ceea ce se intampla la Pungesti. Zonele din apropierea municipiului Mangalia vor avea aceeasi soarta in 2014: Vanatori, Arsa, Pecineaga, Vama Veche, Limanu si mai departe Albesti, Negru Voda, Plopeni, Chirnogeni. Din pacate nu se va fractura in zona administrativa a municipiului Mangalia, dar se va fractura in zona izvoarelor de la Hagieni, de unde Mangalia este alimentata cu apa. Daca la Pungesti acum este impusa o falsa si nelegala stare de asediu a fortelor de ordine prin aplicarea unei „zone speciale de siguranţă”, in eventualitatea unui protest de amploare in Dobrogea, la vara, fortele de ordine vor bloca accesul pe litoral? Pana unde va duce incapatanarea politicienilor care se opun vointei poporului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.