psd mangaliaTransformarea bazelor sportive, stadioanelor și a locurilor de joacă penru copii în spații dezafectate, mâncate de rugină, reprezintă o altă ”performanță” a administrației Radu Cristian. În prezent, într-un municipiu european, bazele sportive, stadioanele și locurile de joacă pentru cei mici arată deplorabil, mobilierul este distrus ori ruginit, iar suprafețele de joc sunt denivelate, pline cu gropi și ”decorate” cu noroi în zilele ploioase.

Mai grav este faptul că în urmă cu doi ani, din cauza nefinanțării, echipa de fotbal ”Callatis” a Mangaliei, a fost desființată!

Copiii care fac arte marțiale se antrenează într-un frig cumplit, care i-a îmbolnăvit și împiedicat să participe la competiții importante, un campion național, practicant al boxului, a fost umilit de primar, de Ziua Recoltei, când a fost trimis în Portul Turistic să cerșească bani cu medaliile purtate la gât, iar micii fotbaliști mai activează doar datorită sprijinului financiar al părinților.

Pentru ca toate aceste probleme să devină istorie, în programul meu electoral se regăsește soluția care va salva sportul în Mangalia.

Cu respectarea prevederilor Legii 69/2000 (Legea educației fizice și sportului), vom înființa un club sportiv municipal, entitate de drept public, finanțată, intregral, din bugetul local.

În  cadrul Clubului Sportiv Municipal Mangalia, vom integra toate disciplinele sportive. Acestei structuri îi vor fi încredințate în administrare Baza Sportivă Pescăruș, Baza Sportiva a Liceului Ion Banescu, Baza Sportivă din cartierul de case, stadionul central și cel de rugby.

Vor fi încheiate parteneriate cu Liceul Tehnologic ”Ion Bănescu” și Liceul Teoretic ”Callatis” în ceea ce privește folosirea sălilor de sport in afara cursurilor scolare.

Clubul va fi coordonat de un Consiliu de administrație ai cărui membri vor fi, exclusiv, antrenori și profesori pentru fiecare disciplină sportivă. Cu acordul Consiliului Local Mangalia, aceștia vor desemna un președinte care se va ocupa de conducerea executivă a acestui club.

În anul 2016, prioritatea Clubului Sportiv Municipal Mangalia va fi executarea de reparații și reamenajări a  bazelor sportive aflate, în prezent, într-o avansată stare de degradare.

O altă prioritate va fi reînființarea echipei de fotbal a Mangaliei, ce va fi formată doar din sportivi din orașul nostru, care va activa în Liga a IV-a. Un avantaj îl reprezintă și faptul că după ce vor trece de categoria juniori, copiii își vor putea continua activitatea sportivă în cadrul acestei echipe destinate seniorilor.

În ceea ce privește stadionul de la Neptun, care se află în paragină, vom construi, printr-un proiect cu finanțare europeană, un centru pentru juniorii din fotbal. Centrul va fi dotat cu locuri de cazare pentru cantonamente, sală de mese, sală de pregătire sportivă. În acest centru sportiv, se vor pregăti, pe parcursul anului, juniorii Mangaliei, iar în pauzele competiționale vor fi făcute cantonamente ale echipelor din Liga a II-a de fotbal. În același timp, vom încheia parteneriate între acest centru de juniori și echipele de fotbal din Liga I din campionatul intern.

De asemenea, este necesară construirea cu fonduri europene a unui complex sportiv care va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 5000 de locuri, un bazin de înot acoperit, o sală de sport polivalentă. În cadrul acestui complex vor mai fi amenajate terenuri pentru practicarea următoarelor discipline sportive: tenis de câmp, handbal, volei, box, baschet, lupte, karate. Complexul va mai fi dotat și cu o bază de recuperare a sportivilor.

Pentru mine, viitorul copiilor care își doresc să facă performanță și să reprezinte cu succes municipiul nostru în competiții naționale și internaționale este foarte important, tocmai de aceea voi pune, rapid, în practică soluțiile de reanimare a sportului din Mangalia.

Președinte executiv PSD Mangalia
Consilier local Paul Foleanu

4 COMENTARII

  1. Cind eram mica faceam antrenament la rugby pe plaja mangalia iarna in frig hai lasati balta cred ca nu o sa avem un centru sportiv cu diverse activitati mai ales piscina pt inot poate intr un alt oras

  2. :))) ma amuza aceste promisiuni. oare de cate ori le-am auzit? cine baga banii in sport, cand noi nu avem drumuri asfaltate, avem cartiere ce nu sunt bransate la utilitati, nu avem locuinte sociale, etc.
    Ar trebui sa veniti cu un program de dezvoltare socio-economic si nu cu aceste amagiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.