Proiectele Erasmus+ continuă la Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” din Medgidia

0
129

Deși este pandemie, elevii și cadrele didactice ale Liceului Teoretic „Nicolae Balcescu” din Medgidia nu au întrerupt contactele educaționale cu partenerii lor europeni. Astfel, în ultima perioadă au fost derulate trei activități în mediul virtual, în cadrul a trei proiecte Erasmus+.

Marți, 27 februarie 2021, proiectul KA2 Remember the past for a common future a prilejuit întâlnirea pe platforma wonder.me a 80 de elevi din Romania, Norvegia, Polonia, Germania, Belgia, Spania, care au dezbătut aspecte legate de istoria comună a tărilor europene, de situația actuală și de găsirea unor soluţii, pentru ca, în viitor, Europa să își redescopere autenticele valori.

Miercuri, 3 martie 2021, în cadrul proiectului KA2 Natural soaps scientist, elevi din Romania, Italia, Spania, Grecia au reluat dezbaterile privind modalitățile în care economia poate contribui la dezvoltarea durabilă și cum adolescenții se pot adapta eficient la societatea concurențială actuală. S-au reluat vechi prietenii, s-au făcut noi cunoștințe, într-o atmosferă cu adevărat europeană.

Joi, 4 martie 2021 a avut loc o întâlnire a echipelor de implementare din proiectul KA2 Coding all together, coordonat de liceul din Romania.  În această întâlnire a fost prezentat raportul intermediar și au fost regândite activitățile din cel de-al doilea an al proiectului.

Profesorii din Romania, Turcia, Spania, Croația și Lituania au convenit să nu renunțe la nicio activitate a proiectului, urmând ca ele să fie reprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.